Με σχέδιο ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για έξι μήνες, με το ποσό της λαμβανόμενης σύνταξης γι’ αυτό το εξάμηνο να παραμένει αμετάβλητο.

Στην παραπάνω ρύθμιση υπάγονται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας εφόσον:

α) Το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας έχει λήξει ή λήγει μέχρις τις 31.12.2016 και εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητά τους.
β) Είχαν δικαίωμα, κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, σύνταξης λόγω αναπηρίας κατόπιν κρίσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Ήδη, με σχετική εγκύκλιο που υπέγραψε προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αν. Πετρόπουλος, γνωστοποιείται η επικείμενη άμεση κατάθεση της διάταξης νόμου.

πηγή: www.ert.gr

 

Προβλήθηκε 894 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.