«Ξεχασμένες» εδώ και μήνες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο.

«Θύματα» θα πέσουν όσοι λησμόνησαν να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους καθώς και όσοι δεν πέρασαν τα ΙΧ από τα ΚΤΕΟ παρά τα κίνητρα που δόθηκαν στο τέλος του 2015.

Πέραν από τις μακροσκελείς δύο λίστες με τους «ανασφάλιστους» και τους «ανέλεγκτους» (από πλευράς ΚΤΕΟ) –εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνουν αθροιστικά πάνω από ένα εκατομμύριο οδηγούς- η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει και μια 3η: θα περιλαμβάνει τους οδηγούς που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Σύμφωνα με το fpress, μετά τη σύνταξη της λίστας, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια ενώ τα τέλη και το πρόστιμο (το ισόποσο των τελών) θα βεβαιωθούν ηλεκτρονικά στους ΑΦΜ των ιδιοκτητών των ΙΧ.

Η «επίθεση» θα ολοκληρωθεί με την νέα αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας κάτι που έχει προαναγγελθεί πλέον και επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσιονομικά, είχε προβλεφθεί –και είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016 ότι:

1. Θα εισπραχθούν τουλάχιστον 45 εκατ. ευρώ μέσα στη διετία 2015-2016 από την παροχή κινήτρων για την ασφάλιση των ανασφάλιστων ΙΧ (σ.σ κίνητρο αποτελεί το γεγονός ότι αυτός που θα εντοπιστεί να έχει ανασφάλιστο ΙΧ σε κυκλοφορία, θα επιβαρυνθεί με παράβολο 250 ευρώ αλλά θα του δοθεί η δυνατότητα να ασφαλίσει το όχημά του χωρίς περαιτέρω συνέπειες όπως η αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας, επιβολή βαρύτερων προστίμων κλπ)

2. Θα εισπραχθούν περισσότερα από 71 εκατομμύρια ευρώ επίσης στη διετία 2015-2016 από την επιβολή προστίμων στα ΙΧ που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τις τρεις κατηγορίες παραβατών –ανασφάλιστα, ΚΤΕΟ, απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας- αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο αρχής γενομένης από τους οδηγούς με τα απλήρωτα τέλη.

Οι οδηγοί με τα ανασφάλιστα αντιμετωπίζουν το παράβολο των 250 ευρώ και το κόστος της ασφάλισης του οχήματος ενώ στους οδηγούς που δεν έχουν περάσει το όχημά τους από τεχνικό έλεγχο, θα επιβληθεί πρόστιμο 265 ευρώ, αντί των 80 ευρώ περίπου που καλούνταν να καταβάλουν εάν έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του περασμένου φθινοπώρου. 

το διαβάσαμε στο: www.alfavita.gr

Προβλήθηκε 1184 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).