Η Δημοτική Αρχή, ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών και ανοίγει διάλογο με την τοπική κοινωνία, με τίτλο "Ο Δήμος Βύρωνα σε Δημιουργική Πορεία" και κεντρικό σύνθημα "Δημιουργούμε στο παρόν, οραματιζόμαστε το μέλλον μαζί με τους πολίτες".

Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και οι άνθρωποι που στελεχώνουν τη διοίκηση, από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, θα περιοδεύσουν και θα συζητήσουν με τους δημότες στις εξής περιοχές της πόλης: Καρέας, Αγ. Αρτέμιος, Φρυγία, Μεταμόρφωση, Νέα Ελβετία και Κέντρο του Βύρωνα, με σκοπό την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό, τα τεχνικά έργα, την καθαριότητα, την κοινωνική πολιτική, την παιδεία, τον πολιτισμό, να συζητήσουν μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να ακούσουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Οι περιοδείες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου με συγκέντρωση - ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο).

Οι περιοδείες έχουν ανοικτή ατζέντα αλλά και θεματικό χαρακτήρα. Στις τρεις (3) πρώτες περιοδείες (στον Καρέα, στον Άγιο Αρτέμιο και στη Φρυγία, στις 13, 15 και 20 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα) θα συζητηθούν όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν το δήμο με "ανοικτή" θεματολογία δηλαδή, ενώ στις 21 και 28 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο (2) θεματικές ενημερώσεις - συζητήσεις για την Κοινωνική πολιτική του Δήμου και την Καθαριότητα, στην Πλατεία Κολλημένου (Τσιρακοπούλου) και στο Πάρκο της Καραολή & Δημητρίου (απέναντι Δημαρχείου) αντίστοιχα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των περιοδειών:


ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

 

Τρίτη 13/9 18.00 (Καρέας) 20.00 (Αστικό Κέντρο Καρέα Λ. Καρέα & Δάφνης) Καρέας

 

Πέμπτη 15/9 18.00 (Αγ. Αρτέμιος) 20.00 (Τέρμα Αγ. Αρτεμίου Εμπεδοκλέους & Παναγή Τσαλδάρη) Αγ. Αρτέμιος (Νεράιδα)

 

Τρίτη 20/9 18.00 (Φρυγία) 20.00 (Πεζόδρομος Φορμίωνος & Αγ. Δημητρίου) Φρυγία

 


ΘΕΜΑΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη 21/9 19.00 Πλατεία Κολλημένου (Τσιρακοπούλου)

ΘΕΜΑΤΙΚΗ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Τετάρτη 28/9 19.00 Πάρκο Καραολή & Δημητρίου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
Τετάρτη 5/10 19.00 Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
(Ταπητουργείου)


 

Προβλήθηκε 1186 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».