“Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής, διότι το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας, όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν, ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές”.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε χθες, σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε στον πολυχώρο «Πολιτεία» στην Πάτρα, το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου», με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ένω όπως χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα tempo24.gr η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως “Δεν θα περιμένουμε για πολύ κάποιους...”

Όπως πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά, αλλαγή παντού, για να βγούμε μπροστά». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου».

Αναφερόμενη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε ότι έχει το μέλλον με το μέρος της, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «από εδώ και πέρα η παράταξη θα πάρει τη θέση που της αξίζει», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «μόνο θα κερδίζει και μαζί της και η Ελλάδα».

Σχετικά με την προοπτική της δημοκρατικής συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «το εγχείρημα πέτυχε αφού σε μικρό χρονικό διάστημα σημείωσε μια καλή εκλογική καταγραφή και προχώρησε στα επόμενα βήματα». Παράλληλα, την χαρακτήρισε ως «μια σημαντική πολιτική προσπάθεια, την οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψα και για την οποία εργάστηκα αποφασιστικά».

Τώρα, όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα, δηλαδή την ευρύτερη ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς, μαζί με όλα τα κόμματα και τις άλλες κινήσεις του χώρου μας».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «μετά την ολοκλήρωση του προγραμματικού πλαισίου της επιτροπής διαλόγου και θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δεν χωρά πλέον καμία καθυστέρηση» και πρόσθεσε: «Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί αντικειμενικά την πιο σημαντική βάση. Οι ηγετικές φιλοδοξίες, τα ζητήματα τακτικής, οι προηγούμενες πολιτικές διαφορές αντικειμενικά είναι πιο "δεύτερα" ζητήματα. Όταν θέλεις, βρίσκεις τον τρόπο. Όταν δεν θέλεις, βρίσκεις δικαιολογίες».

Επίσης, ανέφερε ότι «η δημοκρατική συμπαράταξη πρέπει να είναι ισχυρή, αυτόνομη προοδευτική παράταξη, με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ».

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «έχουμε αποδείξει πως βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα» και συμπλήρωσε: «Ούτε κρυφτήκαμε, ούτε δραπετεύσαμε. Το να ξέρεις ποιο είναι το σωστό και να μην το κάνεις είναι πολιτική δειλία, είναι λιποταξία.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν δειλοί. Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία. Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε. Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες, μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων».

Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η επιλογή της αποχής αρκετών κορυφαίων στελεχών δεν είναι παράδειγμα συνέπειας». Όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και δεν είχαν όλοι τα ίδια κίνητρα», υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της κοινής πορείας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προβλήθηκε 823 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.