Φαίνεται πως 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φαν των ψιλικατζίδικων και των mini market, καθώς με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν ουσιαστικά τον αποκλεισμό των ψιλικατζίδικων από την πώληση καπνικών προϊόντων, δηλαδή τσιγάρων και καπνού.

Όπως αναφέρουν ο λόγος που το ζητούν αυτό είναι για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά εάν προσέξει κανείς την τροπολογία καλύτερα θα διαπιστώσει ότι οι βουλευτές δεν ζητούν να εξαιρεθούν από την πώληση τσιγάρων τα super markets αφού εκεί προςφανώς δεν υπάρχει λόγος δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα ζητούν η πώληση των τσιγάρων να γίνεται μόνο από τα περίπτερα, από καταστήματα καπνικών προϊόντων, καταστήματα αφορολόγητων ειδών και από υπεραγορές τροφίμων.

Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα με ένα tweet.

 

Follow
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔ @Odysseas_
Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα & αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης,μονοπώλια,ανεργία!
6:47 PM - 5 Sep 2016


Την ίδια ώρα με επιστολή της η Ένωση Καπνοπωλών Βορείου Ελλάδος με επιστολή της καταγγέλλει την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως θα πρέπει να κλείσουν περίπου 32.000 ψιλικατζίδικα, που είναι επιχειρήσεις αμιγώς οικογενειακές και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Σημειώνουν επίσης πως το 70% του τζίρου των ψιλικατζίδων προέρχεται από την πώληση τσιγάρων και έτσι πλέον τα συγκεκριμένα μαγαζιά δεν θα είναι βιώσιμα. 

 

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 1188 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.