Πραγματοποιήθηκαν απο τον Δημαρχο π. Φαλήρου κο Διονύση Χατζηδάκη ,την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος τα εγκαίνια μιας μεγάλης έκθεσης ζωγραφικής 130 Καλλιτεχνών.

Πρώτη φορά στον Φλοίσβο μια έκθεση με τόσους πολλούς συμμετέχοντες και έργα!!

Μα το πιο σημαντικό αυτής της έκθεσης, είναι ο σκοπός της!

Όλοι οι καλλιτέχνες, προσέφεραν τα έργα τους για να διακοσμήσουν το ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή….

Ο καλλιτέχνης Σταύρος Τζώρτζος, ο οποίος έχει περάσει Καρκίνο, είχε την αρχική ιδέα ¨Να διακοσμηθούν τα δωμάτια του νοσοκομείου με χρώμα, έτσι ώστε να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα για την παραμονή των ασθενών εκεί!!

Μιλώντας με τα μέλη του συλλόγου ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ (Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με καρκίνο και των Οικογενειών τους) αποφασίσανε την πραγματοποίηση της ιδέας!

Μαζί με τον Γλύπτη Παναγιώτη Ανεζίρη και την Ζωγράφο Πόπη Χατζηδάκη, κάλεσαν καλλιτέχνες, οι οποίοι προς τιμήν τους ανταποκρίθηκαν άμεσα, με πολύ χαρά!

Μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, συγκεντρώθηκαν τα έργα, έγιναν όλες οι διαδικασίες και με την στήριξη του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κου Διονύση Χατζηδάκη, στήθηκε η έκθεση στον Φλοίσβο!

 

Ο ασφυκτικά γεμάτος, φιλόξενος χώρος του Φλοίσβου, αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση της μεγάλης οικογένειας των καλλιτεχνών , των συνανθρώπων μας, και την συμπαράσταση όλων προς τους καρκινοπαθείς!

Τα έργα εκτέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο "Φλοίσβος" από 5-10 Σεπτεμβρίου 2016, και από εκεί, θα αναρτηθούν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο " Άγιος Σάββας, από τον σύλλογο ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ.

Σας παραθέτω ενα μήνυμα απο τον κο Σταυρο Τζώρτζο.

"Όσες ώρες κι αν έψαχνα, για να βρω νέες λέξεις, για να σας ευχαριστήσω, εστάθη αδύνατο, εκτός από ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Πόσο πολύ ευτυχισμένος μπορεί να είναι κάποιος ,που ένα όνειρό του πραγματοποιήθηκε μετά από έξι χρόνια, από δύο εμπνευσμένους καλλιτέχνες,
την Πόπη Χατζηδάκη και τον Παναγιώτη Ανεζίρη , με κάθε λεπτομέρεια.

Και πόσα συναισθήματα προκαλούν τα 150 έργα ζωγραφικής των 130 ζωγράφων, που ζωγράφισαν μέσα από την ψυχή τους και τα προσέφεραν για ένα τέτοιο ιερό σκοπό!

Αισθάνομαι ότι ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσει κανείς να μετατρέψει τις αισθήσεις και τα συναισθήματα σε εικόνα.

Να μετουσιώσει, με λίγα λόγια, τον λαβύρινθο της ανθρώπινης ψυχής σε μορφή τέχνης, και έτσι να γίνει μεταφραστής της πιο δύσκολης γλώσσας.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα βασίζεται στους καλλιτέχνες για την ψυχική της έκφραση. Χωρίς τους καλλιτέχνες, η ανθρωπότητα θα ήταν βουβή και άψυχη!

Για ένα καλλιτέχνη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, από το να μοιράζεται τα συναισθήματα τα δικά του με τα συναισθήματα των ανθρώπων και όλα αυτά να ενώνονται σε αυτή την μοναδική στιγμή ένωσης του καλλιτέχνη και του κοινού!

Σας ευχαριστώ όλους και εγω και η ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ για την ανεκτίμητη προσφορά σας!!!"

Πνοή Αγάπης

Ο Σύλλογος απαρτίζεται από Επαγγελματίες Υγείας και Εθελοντές που ξεκίνησαν από το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Εισπράττουμε και ζούμε καθημερινά την αγωνία και τον αγώνα των ανθρώπων που βιώνουν τη νόσο του καρκίνου από τη διάγνωσή της και κατά τη διάρκεια των θεραπειών.

Αναπτύσσουμε την έμπρακτη στήριξη των ασθενών και των μελών των οικογενειών και συμπορευόμαστε με μια Πνοή Αγάπης.

«γιατί.. Αξίζει! να μοιραζόμαστε τα δύσκολα.»

«μη φοβάσαι, η Αγάπη νικάει το φόβο»"

Ευχαριστουμε για την υποστηριξη και την βοήθειά τους:

Μιχάλης Γ. Γαλενιανός
Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Allianz
Τηλ.: 210 6511 511 Fax.: 210 6561 898
Κιν.: 6944 83 83 48 e-mail: [email protected]

Περιβαλλοντικός Ομιλος Σαλαμίνας “Perivos” www.perivos.gr τηλ 697 719 7473

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μεσημέρης 6937586673

 

πηγή: https://bonendisart.blogspot.gr
 

Προβλήθηκε 947 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.