Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρευρέθηκε σήμερα, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σ’ όλα τα σχολεία του Βύρωνα, για να ευχηθεί Καλή Σχολική Χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης επισκέφθηκε, το 3ο και το 1ο Δημοτικά Σχολεία (Αγ. Τριάδας), καθώς και το 1ο ΓΕΛ Μυρακτής (Ανάληψη), όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και ευχήθηκε τα εξής:

«Φίλοι Γονείς και Εκπαιδευτικοί - Αγαπητά μας Παιδιά,

Σας καλωσορίζω σήμερα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017 και σας εύχομαι να είναι γεμάτη υγεία και πρόοδο.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να αγωνισθούν και να πετύχουν το μέγιστο των στόχων τους.

Η απόκτηση της γνώσης και η διαπαιδαγώγηση των νέων σε υψηλά ιδανικά αποτελεί άλλωστε κορυφαίο στόχο για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, παρά της μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ήδη βελτιώνουμε καθημερινά τις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολικών μας συγκροτημάτων με την βοήθεια των συνεργείων της τεχνικής μας υπηρεσίας.

Φέτος το καλοκαίρι βάφτηκαν 60 αίθουσες, αύλιοι και εξωτερικοί χώροι, έγιναν διαγραμμίσεις στους δρόμους γύρω από τα σχολικά κτίρια, έφτασε σ’ αυτά το φυσικό αέριο, τοποθετούνται μέσα στο Σεπτέμβρη συναγερμοί κ.α..

Μέσα στο Σεπτέμβρη ξεκινούν τρεις (3) εργολαβίες των 60.000 ευρώ για την ανακατασκευή σχολικών αυλών καθώς και άλλες συντηρήσεις.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε από τις κτιριακές υποδομές (πρώην ΟΣΚ) χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για συντηρήσεις καθώς και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στου Χαραλαμπόπουλου και στην Αγ. Τριάδα.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα είναι τέλεια. Υπάρχουν καθυστερήσεις που δεν οφείλονται πάντα σε εμάς. Προσπαθούμε όμως για το καλύτερο με καθημερινό αγώνα.

Ζητάμε από όλη τη σχολική κοινότητα την κοινή προσπάθεια ώστε να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

Ζητάμε τη βοήθεια σας ώστε να είναι καθαρά και ασφαλή τα σχολικά κτίρια.

Παρά και ενάντια στις δυσκολίες έχουμε την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και θα πετύχουμε τους υψηλούς μας στόχους.

Καλή σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα

Γρηγόρης Κατωπόδης»

 

Προβλήθηκε 1093 φορές