Με στόχο το μετάλλιο μπήκε σήμερα στο Στάδιο η Δήμητρα Κοροκίδα, στο αγώνισμα της  σφαιροβολίας και τα κατάφερε. ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με βολή 4.28 μ.

Δήμητρα Κοροκίδα: "Για μένα ο αθλητισμός (και δεν λέω πρωταθλητισμός) είναι μια διέξοδος από τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που μου επέβαλλε το ατύχημα και ένας τρόπος να δίνω κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου"

1984-2005: Αθλήτρια του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και ΤΑΝΓΚ ΣΟΥ ΝΤΟ (Κορεάτικο καράτε) με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε επί επτά συνεχόμενα έτη (1999-2005) Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Πούμσε (τεχνικό κομμάτι του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ).

2005: Μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που της προκάλεσε σοβαρή κάκωση στο νωτιαίο μυελό μένει παραπληγική και ιδρύει δική της σχολή πολεμικών τεχνών διδάσκοντας η ίδια. Σκοπός της να μεταδώσει κυρίως στους μικρούς μαθητές την αγάπη της για τις πολεμικές τέχνες και να αποτελέσει παράδειγμα ψυχικής δύναμης.

2010: Αποφασίζει να ξαναγυρίσει στον πρωταθλητισμό σε διαφορετικό όμως χώρο, στο στίβο. Αυτό που της κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι τα δρομικά αθλήματα αλλά λόγω έλλειψης ανάπτυξης στη χώρα μας, ξεκίνησε να ασχολείται με τις ρίψεις (σφαίρα, δίσκος, ακόντιο).

2012: Επιδιώκοντας την πρόκριση για την Παρολυμπιάδα του Λονδίνου, πραγματοποιεί Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στο ακόντιο στη κατηγορία της (F53). Πετυχαίνει το δεύτερο όριο πρόκρισης αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων συμμετοχής για γυναίκες από την Ελληνική Ομοσπονδία δεν περιλαμβάνεται στην ελληνική αποστολή.

2013: Συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα Στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στη Λυών, Γαλλία, όπου στον ακοντισμό κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση που αποτελεί νέο Ευρωπαϊκό Ρεκόρ.

2014: Ξεκινά να ασχολείται με την ποδηλασία δρόμου και ήδη μέσα σε πέντε μήνες γίνεται η μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα, μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ που έλαβε μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Greenville, USA) και Κύπελλο (Segovia, Spain) με χειρήλατο.

2015: Συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα Στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στη Ντόχα, Κατάρ, όπου στη σφαιροβολία κερδίζει το χρυσό μετάλλιο με επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ.

Σήμερα: Διδάσκει με μεγάλη επιτυχία Κορεάτικες Πολεμικές Τέχνες στη σχολή της, Α.Σ.ΣΑΤΖΑ στο Χαλάνδρι Αττικής, και είναι κάτοχος 7 DAN στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.

Προπονείται εντατικά στο στίβο και συγκεκριμένα στη σφαιροβολία, άθλημα με το οποίο, μας εκπροσώπησε στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο

Προβλήθηκε 696 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.