Με μία εκδήλωση - συναυλία μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο χώρο του Σκοπευτηρίου, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δήμος Καισαριανής και οι δημότες της πόλης, γιόρτασαν τη δικαίωση των πολύχρονων αγώνων τους για την παραχώρηση του ιστορικού αυτού χώρου στο λαό.

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής για τα επόμενα 40 χρόνια.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, αναφέρθηκε στα 33 χρόνια ασίγαστης πάλης του λαού της Καισαριανής με μπροστάρηδες τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, που οδήγησαν στην παραχώρηση για 40 χρόνια του Σκοπευτηρίου στο Δήμο.

 

Όπως είπε ο Η. Σταμέλος, χιλιάδες Καισαριανιώτες θυμούνται με συγκίνηση την πολυήμερη κινητοποίηση το 1983, ενάντια στη βία και την καταστολή των κυβερνητικών μηχανισμών όταν η δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον αείμνηστο Παναγιώτη Mακρή, αποφάσισε ότι πρέπει -με κάθε τρόπο- ο χώρος του Σκοπευτηρίου να μετατραπεί σε χώρο όπου «ελεύθερα θα τιμάμε τους αγωνιστές, θα φτιαχτούν σχολεία για τις ανάγκες των παιδιών της πόλης, θα μπορούν οι Καισαριανιώτες και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να χαίρονται αυτό εδώ το χώρο».

Στάθηκε στους αγώνες που έκαναν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια που ακολούθησαν, με διαφορετικό βάρος η κάθε μια.

Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσουμε το νόμο για την παραχώρηση και «να απαιτήσουμε χρηματοδότηση ώστε να αξιοποιηθούν το “Χάραμα” ως κέντρο πολιτισμού για τη νεολαία, οι χώροι για άθληση, το κτίριο που σήμερα μολύνει με την παρουσία της η Σκοπευτική και βεβαίως να αξιοποιηθεί και να ολοκληρωθεί το Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης».

 

Στη συνέχεια άνοιξαν το χώρο που κατέχει η Σκοπευτική Εταιρεία και, όπως είπε ο κ. Σταμέλος «θα περιφρουρείται νυχθημερόν, ώστε να παραμείνει στο λαό της πόλης».

 

 

Η εκδήλωση άνοιξε με τραγούδια από τον Γιώργο Άλτη και το συγκρότημά του και έκλεισε με συναυλία από το γνωστό συνθέτη και τραγουδοποιό Βαγγέλη Κορακάκη, ο οποίος θυμήθηκε τους αγώνες 33 χρόνια πριν και σημείωσε πως ο αγώνας αυτός σιγά-σιγά δικαιώνεται και ο χώρος του Σκοπευτηρίου «θα έρθει άπαξ και δια παντός στην κυριότητα του Δήμου, γιατί είναι κάτι που ανήκει στο λαό της Καισαριανής και της Ελλάδας γενικότερα». 

 

http://www.omorfigeitonia.gr/

Προβλήθηκε 1390 φορές

Ζωγράφου: Συνελήφθησαν δυο άνδρες με πάνω από 87 κιλά κάνναβη στην κατοχή τους

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από αστυνομικούς της Υ.Π.Π.Ι., εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι σε οδό στην περιοχή του Ζωγράφου να κατέχουν συνολικά 15 κιλά και 230 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) διαχωρισμένα σε 150 συσκευασίες με σκοπό την άμεση διακίνηση.