"Από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Δημοτική Αρχή υφιστάμεθα μια επίθεση από τον κύριο Σουλιώτη.

Παρόλο που μια απ’ τις πρώτες ενέργειές μας ήτανε να επισκεφθούμε ο Δήμαρχος και εγώ το κοινωνικό ιατρείο φαρμακείο Βύρωνα και να εκφράσουμε τη θέλησή μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το έργο του.

Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, αυθαίρετες ερμηνείες και ψέματα συνεχώς συκοφαντεί το δήμαρχο και εμένα προσωπικά. Αναίτια επίθεση εξαπολύει κι απέναντι στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Κοινωνκής Πολιτικής.

Θα σταθώ σε ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Συκοφαντεί τους εργαζόμενους δημόσια ότι δουλεύουν 4 ώρες την ημέρα, συμπεριφέρονται άσχημα στους πολίτες και τους δηλώνουν ότι θα εξυπηρετηθούν μετά από δύο μήνες πράγμα ψευδές. Ούτε μια καταγγελία δεν εχει έρθει στο γραφείο μου για εργαζόμενο της Δ/νσης.Σε κανένα δημότη δεν δήλωσα οτι θα εξυπηρετηθεί σε δύο μήνες.

Μας συκοφάντησέ προ μηνών ότι διαλύσαμε τη Βοήθεια στο Σπίτι και την μεταφέραμε απο την κοινωνική υπηρεσία στη δημοτική επιχείρηση. Ψευδέστατο διότι ακριβώς το αντίθετο κάναμε και όχι μόνο αυτό αλλά μεταφέραμε και το γραφείο της στη διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής για καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό της δράσης.

Παρόλο που τον ενημερώσαμε εγγράφως ότι μια συμπολίτισα μας δεν ήθελε πλέον την αρωγή της ¨Βοήθειας στο Σπίτι ¨ δημόσια κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι απάνθρωπα αδιαφορούν.

Μας συκοφαντούσε επί μήνες ότι δεν θέλουμε να αναλάβουμε τα προνοιακά επιδόματα παρόλο που σαφώς του είχαμε εξηγήσει ότι θα τα αναλαβουμε όταν θα είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καμία αναφορά δεν έγινε όμως την περίοδο που τα αναλάβαμε και τα εξυπηρετούμε, είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που σε διάστημα ενός μηνός από την αίτηση του ενδιαφερόμενου, έχουμε εξυπηρετήσει το αίτημα του.

Είναι αξιοσημείωτο οτι οι επιθέσεις έχουν ενταθεί απο την ημέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσίτιου και Κοινωνικού Φαρμακείου.

Προκαλεί εντύπωση και έχει δημιουργήσει ερωτηματικά τόσο σε εμένα όσο και σε εργαζόμενους της διεύθυνσης κοινωνικής πολιτικής η αδράνεια του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα στο να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους από τη συκοφαντία και τη δυσφήμιση που εξαπολυει εναντιον τους ο κ. Σουλιώτης.

Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια για μια ακόμη φορά όλους τους εργαζόμενους της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής καθώς και εργαζόμενους άλλων Διευθύνσεων οι οποίοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και έχουν μοχθήσει για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της δημοτικής αρχής στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής.

Πολλές φορές έξω και πέρα από ωράρια και καθήκοντα που ορίζονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα έχουν προσφέρει υπηρεσίες ξένες με το αντικείμενό τους.

Είναι φανερό και αποδεδειγμένο πλέον, κατά την γνώμη μου, οτι ο κ.Σουλιώτης δεν ενδιαφέρεται με την κριτική του να βοηθήσει την Δημοτική Αρχή και τους δημότες αλλά να την συκοφαντήσει .

Προς επίρρωση των παραπάνω σας παραπέμπτη στον απολογισμό διετίας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής (βλ. επίσημη σελίδα Δήμου Βύρωνα, αλλά και απολογιστικό έντυπο).

Σας ευχαριστώ, 

Χρήστος Σπυρόπουλος

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα

 

παραθέτουμε το τελευταίο Δελτίου Τύπου του ΚΙΦΒ

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ!....

 

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4368/2016 !

 

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα, αντιδήμαρχος της οποίας έχει ορισθεί ο κ. Χρ. Σπυρόπουλος, άγνωστο για ποια αιτία, ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να εντάξει άμεσα τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, που της προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στο ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου αυτοί να έχουν άμεση πρόσβαση στην δωρεάν παροχή ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών καθώς και σε φάρμακα, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4368/2016.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανασφάλιστων, που προσέρχονται στο ΚΙΦΒ διαμαρτυρόμενοι, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, αλλά και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος, ισχυρίζονται ότι ο Δήμος για να τους εντάξει στο σύστημα, χρειάζεται δύο (2) μήνες!.... Μάλιστα σύμφωνα με τελευταίες καταγγελίες πολιτών, ο καινούργιος ισχυρισμός τους ήταν ότι η δίμηνη καθυστέρηση γίνεται γιατί…. «κόλλησε το σύστημα»!....

 

Θέτουμε το ζήτημα αυτό υπόψη των αρμόδιων υπουργείων αλλά και των δημοτικών παρατάξεων Βύρωνα και ζητάμε να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των δικαιούχων του νόμου 4368.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Δήμος δέχεται την κατηγορία αυτή πολιτών μόνο ημέρα Τρίτη, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα, άνθρωποι ηλικιωμένοι, άρρωστοι κλπ να προσέρχονται σε άλλες μέρες της εβδομάδας και να φεύγουν άπρακτοι και ταλαιπωρημένοι, καθώς από την μια μεριά γνωρίζουν ότι οι δημοτικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να εξυπηρετούν τους πολίτες σε όλο το νόμιμο ωράριο εργασίας τους και από την άλλη γιατί οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν πλήρη άγνοια, αφού δεν έχουν καμιά προηγούμενη ενημέρωση ότι ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ειδικά ωράρια και ημέρες «εργασίας»!....

 

ΚΙΦΒ

Βύρωνας 14/9/2016

 

 

Προβλήθηκε 813 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».