Την Τετάρτη 21/9/2016 συνεδρίασε η «Διατομεακή Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού θεμάτων Τουρισμού και υποβοήθησης για τη διαχείριση κρίσεων» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με πρόεδρο την Αντιπεριφερειάρχη, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Έργο της Επιτροπής σύμφωνα με την νομοθεσία είναι η παρακολούθηση και ο συντονισμός θεμάτων τουρισμού, η υποβοήθηση για την διαχείριση κρίσεων, η παρακολούθηση και ο έλεγχος θεμάτων, η διατύπωση προτάσεων στα αρμόδια όργανα για την λήψη κατάλληλων μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού τομέα Αθηνών.

Στην συνεδρίαση παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γεράσιμος Ζαχαράτος, οι Δήμαρχοι Βύρωνα, Γρ. Κατωπόδης, Δάφνης-Υμηττού Μιχ. Σταυριανουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γαλατσίου, Ι. Οικονόμου, Ηλιούπολης, Αγγ. Δημητρόπουλος, Καισαριανής Ιωάννης Περρής και ο Ανδ. Γεννηματάς, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών.

Συμμετείχαν επίσης από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος η κα Αγνή Χριστίδου, την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, η κα Λ. Φαληρέα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ο κ. Ν. Ζωητός, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών η κα Ελ. Πρινιανάκη, ο Πρόεδρος και Δ/ντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Ν. Κογιουμτσής και Σ. Αντωνίου, αντίστοιχα.

Η Αντιπεριφερειάρχης, κα Ερμίνα Κυπριανίδου στην εισήγησή της ανέφερε: «Σε μεγάλο βαθμό οι προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής γι τον τομέα του τουρισμού σας είναι γνωστές και συνάδουν με τις γενικές κατευθύνσεις της εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Θα αναφέρω μόνο το αυτονόητο: στην παρατεταμένη περίοδο κρίσης που βιώνουμε, ο τουριστικός κλάδος της οικονομίας αντέχει και συνεχίζει να προσφέρει προστιθέμενες αξίες και απασχόληση - που τόσο χρειαζόμαστε.

Στηρίζεται σε μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και της Αθήνας ιδιαίτερα: την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό, την κρίσιμη γεωγραφική μας θέση και τις ανεπτυγμένες μεταφορικές υποδομές, την συσσωρευμένη – μέσα σε δεκαετίες – ύπαρξη υψηλού επιπέδου τουριστικών υποδομών και το καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής – και ειδικότερα για τις κεντρικές περιοχές της Αθήνας - αποτελεί κρίσιμο μέγεθος για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Και υπάρχουν θεωρούμε περιθώρια, μέσα από νέες επενδύσεις και καινοτομία, νέες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάκαμψη της Αθήνας.

Πέραν της δυναμικής στην πρωτεύουσα της χώρας υπάρχει το οικοσύστημα του Υμηττού με τα βυζαντινά μνημεία και τια περιπατητικές διαδρομές που χρειάζεται να εντάξουμε στους σχεδιασμούς μας.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους Δήμους και τους εξειδικευμένους φορείς του τουρισμού, να δούμε μαζί προβλήματα που τυχόν υπάρχουν και πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή τους κυρίως, για να εμβαθύνουμε τις σχέσεις καλής επικοινωνίας, διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ διοίκησης όλων των επιπέδων και κοινωνικών φορέων που έχουνε προσπαθήσει να εμπεδώσουμε από τότε που αναλάβαμε την ευθύνη διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Αττικής».

Οι φορείς στις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με την καθαριότητα, την ασφάλεια και την ευταξία.

Κοινός τόπος όλων, η ανάγκη για τον συντονισμό των ενεργειών τους προκειμένου να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν περεταίρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον Τουρισμό του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

http://myota.gr/

 

Προβλήθηκε 1053 φορές