Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που πρώτευσαν στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα τη σχολική χρονιά 2015-16 με τη συμμετοχή των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης βράβευσε το 9ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο, με το βραβεία να παραλαμβάνουν οι Διευθυντές των σχολείων Κατερίνα Αραβανή (9ο Δημ.), Βασιλική Τζούβελη (1ο Γυμν.) και Βενετία Στήλιου (3ο Λυκ.).

Για το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης και τους στόχους που θέτει ο Δήμος με αυτή τη διοργάνωση – θεσμό ο Δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε:

«Ο Δήμος Βύρωνα πρωτοπορεί και σ’ αυτόν τον τομέα, δημιουργώντας μία διοργάνωση θεσμό για την πόλη που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο με σκοπό την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης από τους μαθητές, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας.

Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον αφορά όλους μας» τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα ο οποίος συνεχίζοντας ανέφερε «για αυτό το λόγο ο Δήμος Βύρωνα θα εισάγει την ανακύκλωση σε όλα τα δημαρχιακά καταστήματα της πόλης, αλλά και θα διοργανώσει συζητήσεις και εκδηλώσεις για αυτό το σημαντικό για όλους μας ζήτημα».

Εκτός όμως από τα αναμνηστικά ενθύμια, υπήρχαν και ουσιαστικά βραβεία για τα σχολεία της πόλης μας.

Βραβεία που αποτελούν προτάσεις των ίδιων των σχολείων που θα υλοποιήσει ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Πιο αναλυτικά:


9ο Δημοτικό

Αναβάθμιση του αύλειου χώρου με έμφαση στην ανακατασκευή του δαπέδου στο γήπεδο Μπάσκετ και φύτευση δενδρυλλίων για σκίαση και κατασκευή στεγάστρου για τον ίδιο λόγο, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής.

1ο Γυμνάσιο

Μεταφερόμενα τέρματα ποδοσφαίρου και αθλητικός εξοπλισμός, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βύρωνα.

3ο Λύκειο

Διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για χρήση της ως Βιβλιοθήκη και χώρο άθλησης (τραπέζι πινγκ πονγκ και επιτραπέζια παιχνίδια), με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βύρωνα.

Η Δημοτική Αρχή με το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης αλλά και άλλες δράσεις που αφορούν τα σχολεία, αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα στηρίζοντάς την και αντιμετωπίζοντας τα πιθανά προβλήματα που εμφανίζονται κατά καιρούς με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί της.

 

 

Προβλήθηκε 1310 φορές