Bioagores (Αγορές Βιοκαλλιεργητών)

Η ατελής συμμετοχή των βιοκαλλιεργητών στις αγορές είναι μία πρακτική που εφαρμόζεται από 38 δήμους σε όλη την Ελλάδα και τούτο δε συμβαίνει αναίτια, αφού:

• Με αυτή την πολιτική οι δήμοι υποστηρίζουν έμπρακτα τη βιοκαλλιέργεια και τους βιοκαλλιεργητές όλης της χώρας δίνοντας τους μία διέξοδο να διαθέσουν τα προϊόντα τους, και δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους δήμους να πράξουν αντίστοιχα και να υποστηρίξουν τους παραγωγούς που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

• Οι δήμοι στηρίζουν τους δημότες τους μέσα από μία αγορά που εξασφαλίζει υγιεινά τρόφιμα σε καλές τιμές. Όποιο τέλος συμμετοχής θα μετακυλήσει στους καταναλωτές περιορίζοντας την αγοραστική τους δύναμη και οδηγώντας σε ακριβές τιμές.

• Οι βιοκαλλιεργητές επωμιζόμαστε ήδη ψηλά κόστη όπως αυτά της πιστοποίησης, των δειγματοληψιών, των πρώτων υλών, της καλλιέργειας και των εργατικών. Είναι προφανές ότι κάθε πρόσθετη επιβάρυνση αυξάνει δυσανάλογα το συνολικό κόστος και θα δυσχεράνει σημαντικά και τη δική μας θέση.

• Προσφέρουμε λύσεις για να μην επιβαρύνεται ο δήμος και οι δημότες, συγκομίζοντας τα απορρίμματα και απαλλάσσοντας τους δήμους από όποιο κόστος καθαρισμού. Όπως όλοι γνωρίζουμε η καθαριότητα των συμβατικών λαϊκών είναι πηγή ζημίας για τους δήμους.

• Οι βιοκαλλιεργητές επωμιζόμαστε τα έξοδα για την οργάνωση, λειτουργία, διαφήμιση και ανάπτυξη των αγορών.

Έτσι δεν επιβαρύνουμε τον κρατικό ή τους δημοτικούς προϋπολογισμούς ούτε κατά ένα ευρώ.

(Επισημαίνουμε ότι ο δήμος Συρακουσών προσέφερε €20.000 για το στήσιμο και τη λειτουργία αντίστοιχης αγοράς, ενώ η περιφέρεια της Ουαλίας διέθεσε κονδύλι των €5.000.000 για την ανάπτυξη των αγορών αγροτών ή βιοκαλλιεργητών και τη στήριξη των συμμετεχόντων).

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ! 

Προβλήθηκε 793 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.