ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Η επιδείνωση της ζωής μας συνεχίζεται με τα μέτρα που έχουν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. H πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων βιώνουμε μια καθημερινότητα - Γολγοθά.
• Με χρέη να μας πνίγουν.
• Mε ασύλληπτη φοροληστεία στο εισόδημα μας.
• Αντιμέτωποι με την κατάσχεση, σπιτιού, λογαριασμού, εργαλείων.
Την ίδια ώρα:
Η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος μιλάει για φως στο τούνελ και δίκαιη ανάπτυξη που θα επωφεληθούμε όλοι. Είναι ψεύτες!!!
Η ανάπτυξη αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Για εμάς, για τους φτωχούς ΕΒΕ, το μενού που σερβίρει κυβέρνηση, ΕΕ, για λογαριασμό των μονοπωλίων, περιέχει, φτώχια, αυγάτισμα των χρεών μας, απάνθρωπα ωράρια εργασίας για όσους αντέξουν, ανεργία για τους συναδέλφους που κλείνουν.
Φτάνει πια!!
Είναι ώρα να τους χαλάσουμε τα σχέδια!!
Μπορούμε να βάλουμε φρένο!!
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και τη μιζέρια.
Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μαχητικά, να ενωθούμε στο δρόμο του αγώνα.
Βάζουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
• Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
• Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
• Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.
• Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 6:30 μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ,
ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ.


ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΣΕΒΕ

Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
 Επαναφορά του αφορολόγητου. 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
 Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες.
 Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
 Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
 Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
 Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.
 Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους και προυποθέσεις.
 Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις κτλ.
 Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.
 Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
 Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν της εισφορές τους.
 Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
 Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
 Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
Για τα χρέη
 Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
 Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
 Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων εδώ και τώρα.
 Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις, μέχρι να βρει νέα εργασία.
 Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
Για την Απελευθέρωση επαγγελμάτων
 Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
 Επαγγελματική αδεία, που να προϋποθέτει πτυχίο της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Ενημέρωση για τις νέες τεχνικές εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.
 Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016

 

Προβλήθηκε 859 φορές