ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!!

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Δ.Σ ΕΠΙ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΑΤΕΛΩΣ!!!! (οπως και σε αλλους 28 Δημους στο Ν. Αττικης,ηταν δικη μας αρχη με την οποια συμφωνουσαν οι δημοι και μαλιστα με ανακουφιση,διοτι ο τροπος λειτουργιας μας....δλδ οι λιγες ωρες.... η μη υπαρξη σκουπιδιων και εν γενει το συνολο της διαστηριοτητα μας τους ηταν αρεστο!!!!! Μαλιστα πολλοι δημαρχοι μας ελεγαν το προβλημα μας ειναι οι συμβατικες αγορες.....διοτι παιρνουμε πολυ λιγα απο το Υπουργειο και ξοδευουμε υπερογκα ποσα για τον καθαρισμο και την αποκομιδη των σκουπιδιων!!!! αξιζει να πουμε οτι οι χωματερες ειναι πλεον παρανομες!!!)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΜΠΟΣΤ Η ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ!!!!

Αν ο Δημος Ηλιουπολης νοιαζοταν τοσο πολυ για τα χρεη του θα μπορουσε να παρει μια αποφαση και να υποχρεωσει τους συμβατικους αγροτες να σκουπιζουν το χωρο, θα εξοικονομουσε δεκαδες χιλιαδες ευρω μπορει και πανω απο εκατο και δεν θα συμμετειχε σ'αυτο το περιβαλλοντικο και κοινωνικο εγκλημα της χωματερης το 2016!!! (στις χωρες της δυτικης Ευρωπης δεν υπαρχουν χωματερες.....μονο εργοστασια ανακυκλωσης,γι'αυτους τα υπολλειματα δεν ειναι σκουπιδια.......ειναι λεφτα και θεσεις εργασιας!!!!!

ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ!!!!!

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ -ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ!!!!!!!

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ....ΚΑΙ ΘΑ ΞΟΔΕΥΩ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ!!!!!ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ!!!!!ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗς ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!!

ΟΙ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!!!

Τι λεω τωρα θα μου πειτε.....ψιλα γραμματα για το Δημο!!!!!

Η συγχρονη αποψη πλεον ειναι απλη......αν πρεπει καποιος να πληρωσει ειναι ΜΟΝΟ Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ!!!!

Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΣΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ.....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ....ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ....ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ!!!!!! (Αυτα και πολλα αλλα κανουμε και λεμε στους Δημους τοσα χρονια....και πηραν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ελειψει θεσμικου πλαισιου- και εγιναν οι αγορες αυτες...και εγιναν πιο πολλοι οι παραγωγοι,και εγιναν πιο πολλοι οι καταναλωτες,κι'εγιναν πιο πολλα τα στρεμματα!!!!!)

Αυτα ειπα και στον Αναγνωστου πριν παρει την αποφαση να βαλει το ΧΑΡΑΤΣΙ το 2008,το οποιο χαρατσι δεν τολμησε στη πραξη να το επιβαλει...που οι σημερινοι τωρα φιλοδοξουν!!!!!

Η συζητηση εγινε στο γραφειο του και αφου του ειπα ολα τα παραπανω κι'αλλα ακομα...ξερετε τι μου απαντησε:Προεδρε..... χιλια δικια εχεις αλλα βρηκα ενα Δημο χρεωμενο απο τους προηγουμενους, κακοδιαχειριση τα γνωστα!....βοηθατε κι'εσεις!!!!

Του απαντησα ορθα -κοφτα: Οι μονοι που δεν φταινε για τα χρεη του δημου ειναι οι Βιοκαλλιεργητες.....δεν δικαιουσαι χρηματα οχι επειδη το λεει ο νομος αλλα η ΗΘΙΚΗ.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ!!!!!....Εμας μην μας βλεπεις ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ!!!ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ......ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΓΡΩΝ ΚΛΠ!!!!

(Δεν ειχαμε ποτε.....και ουτε θελουμε ναχουμε καμμια δοσοληψια με κανενα..... ουτε του ενος ευρω!!!ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!!!!

Του επανελαβα για ακομα μια φορα να δεχτει το χορηγικο προγραμμα του συλλογου μας- αγαπη με το κιλο-το οποιο το εχουμε θεσμοθετησει απο το 2005....πολυ πριν τη κριση για βιολογικα προιοντα στους παιδικους σταθμους!!!!

Αν σας πω τοτε τι αγωνα καναμε να πεισουμε πολλους δημος να παρουν δωρεαν βιολογικα προιοντα...δεν θα το πιστεψετε....'επρεπε' ναρθει η κριση !!!!!!!!

ΤΟ ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑΣ 500 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ!!!!

Τρεις εβδομαδες τωρα το στερουνται συνανθρωποι μας που τοχουν τοσο πολυ αναγκη!!!!

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ!!!ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ:ΚΑΥΣΙΜΑ.ΕΦΟΔΙΑ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΛΠ!!!
ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ!!!!

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ!!!!!!!

Οι τιμες επρεπε ναχουν ανεβει.........ομως οι περισσοτερες εχουν μεινει στασιμες....πολλες δε εχουν πεσει!!!

Η βασικη αιτια ειναι η ΚΡΙΣΗ......οχι μονο για μας αλλα και τους καταναλωτες μας....που μετρανε πλεον ποσες ντοματες θ'αγορασουν!!!!

Το χαρατσι του δημου θα ανεβασει ακομη το κοστος παραγωγης μας.....

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ αναγκαστικα θα ανεβασει τη τιμη του προιοντος.....αρα στη πενιχρη πλεον τσεπη του δημοτη-καταναλωτη!!!!

ΕΤΣΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΟΝ ΗΔΗ ΦΟΛΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΗ!!!!

Οι αγορες βιοκαλλιεργητων ειναι ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ!!!! Τι σημαινει αυτο?

Σημαινει οι παραγωγοι σαν Συλλογος εχουν επιφορτιστει ολα τα εξοδα οργανωσης της αγορας:Εξοδα γραφειου-εξοπλισμου,τουαλετες,γραματεας,ειδικος γεωπονος ελεγκτης,συνεδρια,εκθεσεις ενημερωτικα φυλλαδια κλπ!!!!!!

Πρεπει να πουμε οτι μονο την περασμενη χρονια ο Συλλογος μας ξοδεψε 10.000 ευρω μονο για χημικες αναλυσεις....

Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΥΠ'ΟΨΗ ΤΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΤΕΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!!!

Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΑ!!!!!

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΟΔΕΨΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ!!!!
Επι πλεον οι παραγωγοι πληρωνουν οι ιδιοι το κοστος για το ελεγχο και την πιστοποιηση των προιοντων τους που ειναι κι'αυτο σημαντικο ποσο!!!!!

Στο σημειο αυτο να τονισουμε οτι τα τελευταια χρονια παραγωνται διαφορα οικολογικα-υβριδικα-ηλεκτρικα π.χ αυτοκινητα τα οποια δεν ρυπαινουν το περιβαλλον.....

Τα αυτοκινητα αυτα εχουν ελαφρυνσεις...φορολογικα - δεν πληρωνουν τελη κυκλοφοριας κλπ....και καλως γινεται γιατι δινονται κινητρα!!!!

Για τους βιοκαλλιεργητες που προστατευουν το περιβαλλον,την υγεια των πολιτων δεν πρεπει ναχουν ελαφρυνσεις σαν επιπροστετα κινητρα!!!!

Εδω βλεπουμε εναν ιδιοτυπο κοινωνικο ρατσισμο.....αλλα μετρα και αλλα σταθμα!!!!Γιατι???

ΔΙΟΤΙ Τ'ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ......ΕΝΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ.....ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!!!

Λεει ο Δημος: "βγαζουμε χιλιαδες ευρω"!!!Απανταμε!!!Παμε για πεντε-δεκα χιλιαρικα το χρονο!!!!Οι περισσοτεροι δεν τα βγαζουμε.....προσωπικα μετα την κριση.....χρωσταω σε οποιον μιλαει!!!!!Ακομη και το χορηγικο προγραμμα γινεται απο προιοντα που δεν ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ!!!!
ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΟΜΩΣ.....ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!!!

Αν ολοι οι δημοι παρουν τετοιες αποφασεις.....το κοστος της αγορας στο καθε παραγωγο θα ξεπερασει τις 3.000 ευρω!!!!!

Αν προσθεσουμε και τα 500 ευρω για τα εξοδα του συλλογου.........τοτε καλυτερα ν'αλλαξουμε επαγγελμα....οσοι μπορεσουμε.....αλλιως θα κατεβουμε και μεις στα αστικα κεντρα με οτι αυτο συνεπαγεται!!!!!!(και θα κλαιμε τραγουδωντας Γεωργιο Νταλαρα....."ΤΑ ΕΡΗΜΑ ΧΩΡΙΑ"!!!!!

Σοβαροι Δημοι και Κρατη επιδοτουν τετοιες προσπαθειες....και στην παραγωγη και στην ερευνα και στην ΔΙΑΘΕΣΗ!!!!!

Στη χωρα μας οι βιοκαλλιεργητες ειναι αναγκασμενοι κα τα κανουν ολα μονοι τους....σε μια χωρα που δεν υπαρχει τεχνογνωσια-ερευνα-βιο-γεωτεχνικη!!!!!

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ!!!!!

Εχουμε σκεφτει ποτε ποσα πρεπει να πληρωσουμε για την αποκατασταση της καταστροφης που εχουμε προξενησει στο περιβαλλον ΚΑΙ ΣΤΗ ΥΓΕΙΑ!!!

(ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ). Χωρις βεβαια να υποτιμαμε αλλες αιτιες θανατου...πολεμοι ατυχηματα κλπ!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ.....ΟΧΙ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ....ΑΛΛΑ 103!!!!!!

Σαν βιοκαλλιεργητες δικαιουμαστε ναχουμε απειρα αιτηματα και ολα να ειναι κοινωνικα και κανενα συντεχνιακο!!!!

Τα βασικα μας αιτηματα ηταν τρια::
1ον.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ!!!
2ονΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΑΣ!!!
3ονΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ!!!!

Και στα τρια αιτηματα μας μεχρι σημερα η Πολιτεια σταθηκε κατωτερη των περιστασεων!!!!

Εμεις σαν παραγωγοι αυτο που επρεπε να κανουμε το καναμε....και στα τρια!!!

Στο πρωτο αποκτησαμε αρκετη γνωση ωστε να καλλιεργουμε σωστα....και οχι μονο...πηγαμε και πιο περα!!!

Ανοιξαμε και το πρωτο ΟΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟ εκπαιδευοντας νεους βιοκαλλιεργητες.βιογεωπονους και ερασιτεχνες βιοκαταναλωτες παραγωγους!!!

Στο δευτερο δημιουργησαμε το θεσμο των αγορων παραγωγων!!!! και στο τριτο..προωθησαμε σε μεγαλο βαθμο την ιδεα και την πραξη της Βιολογικης Γεωργιας και διατροφης,με ολοκληρωμενη προταση και για τη λυση του Αγροτικου ζητηματος αλλα και του διατροφικου!!!!

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!!!!!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ!!!

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ,ΘΕΣΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ-ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ..ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ!!!!

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!!! 

Θοδωρής Αρβανίτης

Προβλήθηκε 3723 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.