Διαβάζοντας την είδηση με τις εκδηλώσεις της δημοτικής κίνησης για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, παράξενα ήχησαν στα αυτιά οι «μαντολινάτες» αλλά ειδικά αυτή η εκδρομή στο «απολιθωμένο» δάσος, σαδιστικά ερέθισε την σκέψη και την φαντασία.

Καλά, κανείς δεν θυμήθηκε, ότι συμπίπτουν με την επέτειο της απώλειας του ιδρυτή της κίνησης Κώστα Κονδύλη;

Είναι προφανές ότι, δεν ευθύνονται γι’ αυτό οι δραστήριοι και καθ’ όλα άξιοι υπεύθυνοι της επιτροπής πολιτισμού, που με τις συχνές, ευρηματικές και αξιέπαινες δράσεις τους, ακούσια «εκθέτουν» την δημοτική κίνηση, αφού αυτόματα συγκρίνονται με την «χωλή» παρέμβαση της στα μεγάλα κοινωνικά, δημοτικά και πολιτικά προβλήματα, που βασανίζουν τους δημότες-πολίτες.

«Οι» επικεφαλής της κίνησης, απλά(;) το ξέχασαν, μέσα στην υπερφορτωμένη καθημερινή δραστηριότητα τους ή βυθισμένοι στην «γλυκιά μέθη» και τον «ρεαλισμό» της κεντρικής διοίκησης, δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα καθαρά μηνύματα, που εκπέμπει η ανάμνηση της εποχής Κονδύλη;

Ήταν απλός και σαφής, χωρίς «ήξεις-αφήξεις», φωνακλάς κι απόλυτος, αλλά και “άκουγε” και “μάθαινε”! Με λογική και σύνεση, με ευγένεια και επιμονή, έχτισε και με αντιπάλους κλίμα συνεργασίας , που ακόμα κρατάει.

Με συνέπεια λόγων και πράξεων.

Σωστός λεβέντης! Και στο τσάμικο και στην ζωή.

Ονειρεύτηκε και σχεδίασε μια δημοτική κίνηση, που θα προσέγγιζε τα θέματα, με τρόπο διαφορετικό, σε μια ιδιαίτερη πολιτική περίοδο για να … «γυρίσει σελίδα».

Κάλεσε φίλους, συντρόφους, αλλά και αντιπάλους, που ανησυχούσαν «για τα βαθιά κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και πολιτικά προβλήματα, που αντιμετώπιζε ο τόπος, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ένα μέρος της επίλυσης των προβλημάτων περνάει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες» .

Έτσι συγκροτήθηκε ο συνδυασμός «Ηλίου Πόλις Ανθρώπινη Πόλη».
Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία, αλλά ακόμα στα δύσκολα αναρωτιόμαστε «ο Κώστας τι θα έκανε» !

Σε πείσμα της λήθης, των ατυχών συμπτώσεων, των προσωπικών ανεπαρκειών και των «αναπλαισιώσεων», που «απαιτεί» ο σημερινός πολιτικός «ρεαλισμός», θα διατηρήσουμε στην καρδιά και στην ψυχή μας και τον Άνθρωπο και τα Λόγια του και τις Πράξεις του.

20 Οκτώβρη 2016

Θάνος Κατσώνης

 

Προβλήθηκε 764 φορές

Ο κορωνοιός είναι εδώ, με σχολαστική ευλάβεια αλλά η κυβέρνηση είναι ακόμα στις δάφνες της! (Πάνος Σώκος)

Τα τελευταία 24ωρα μετράμε τα κρούσματα κατά δεκάδες. Κάθε μέρα αυξάνονται (151 Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) και δεν έχει καμία σημασία αν τα πιο πολλά από αυτά είναι εισαγόμενα.

Σχολικά κυλικεία - πως θα ζήσουμε εμείς; (Μυρτώ Δεμίρη)

Είμαι η Μυρτώ Δεμίρη. Ιδιοκτήτρια Σχολικού Κυλικείου, επί 8 έτη, μονογονέας, και ΑΜΕΑ με 50% ποσοστό αναπηρίας. Κάνω αυτό τον πρόλογο, για να επισημάνω ότι σε αυτές τις κοινωνικές αλλά και ευπαθείς ομάδες , ανήκει μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μου...

Το ωράριο της Βιολογικής αγοράς και οι ώρες κοινής ησυχίας!!! (Σιμόπουλος Γιώργος)

Βλέποντας τις νέες ώρες λειτουργίας της «Βιολογικής αγοράς» που γίνεται στο μεγάλο οικόπεδο της πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού, αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε στους γύρω δρόμους από αυτήν, ποιος «εγκέφαλος» καθόρισε το ωράριο.

Η νόσος COVID-19, είναι ακόμη εδώ! Και θα την πάθουμε από σαυλοπρωκτιάν και γραψαρχιδισμό (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Αφιονισμένοι, ο εγχώριος ελληναράς κι ελληναρού, και οι εξωχώριοι τουρίστες, του «ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας», κορδακίζουν, ο ένας πάνω στον άλλον, «πατείς με πατώ σε»,στα ασφυκτικά γεμάτα μπιτσόμπαρα των νησιών και αλλαχού, αρχιδογράφοντας. κάθε μέτρο προφύλαξης για τη νόσο COVID-19.