Τι ακριβώς ενόχλησε, στο πρόσφατο άρθρο, για την επέτειο της απώλειας του ιδρυτή της παράταξης στην Ηλιούπολη;

Η δημοσιοποίηση των σκέψεων για τους συνειρμούς, που γέννησαν οι μαντολινάτες και η εκδρομή στο δάσος την ημέρα της επετείου;

Διορθώνω λοιπόν, την έκφραση που χρησιμοποίησα για το δάσος, παρασυρμένος από το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς στην βόρεια Εύβοια, που έχω επισκεφτεί. «Αρχέγονο» λοιπόν και όχι «απολιθωμένο».
Λάθος μου, που ανακάλυψα όταν «ευγενική» προτροπή με έκανε να ανατρέξω στο κείμενο της πρόσκλησης. Είναι αλήθεια πως ένα δεύτερο διάβασμα, μια πιο προσεκτική ματιά, πάντα βοηθάει.

Και το «γλυκό» ψεματάκι για την σεμνή αφιέρωση της μαντολινάτας στην μνήμη του, δεκτό. Η έγκαιρη βέβαια αφιέρωσή της και στην πρόσκληση, θα ενίσχυε την αίσθηση της μεταξύ μας ειλικρίνειας, την επιτυχία της εκδήλωσης και θα απέτρεπε τους «κακεντρεχείς» σχολιασμούς.

Υποθέτω, ακόμη, πως δεν ενόχλησαν τα θερμά μου λόγια για τον Κώστα.

…«Ήταν απλός και σαφής, χωρίς «ήξεις-αφήξεις», φωνακλάς κι απόλυτος, αλλά και “άκουγε” και “μάθαινε”! Με λογική και σύνεση, με ευγένεια και επιμονή, έχτισε και με αντιπάλους κλίμα συνεργασίας , που ακόμα κρατάει. Με συνέπεια λόγων και πράξεων. Σωστός λεβέντης! Και στο τσάμικο και στην ζωή».

Διαφωνεί κανείς ;;;

Ή μήπως οργίζονται κάποιοι, γιατί σήμερα εμφανώς πια, σπάνια συναντάς αυτά τα ανθρώπινα και πολιτικά χαρακτηριστικά ;

Ή μήπως την ενυπόγραφη δημόσια έκφρασή μου, θα την κάμψουν οι «αναμάρτητοι» κριτές πολιτικών και δημοτικών «ενσήμων προϋπηρεσίας»;

Ή μήπως νομίζουν, πως όποιος γράφει καλά λόγια για κάποιον, είναι δυνατόν να πιστεύει ότι μπορεί να ωφεληθεί προσωπικά ;

Τι ενόχλησε λοιπόν;

Η δηκτική και με εμφαντική υπερβολή παρατήρηση, ότι μόνο ο «πολιτισμός» τελικά λειτουργεί στην δημοτική κίνηση;
Που καλώς λειτουργεί και καλώς προσφέρει στην δημοτική κίνηση και στην τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και η συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις, στο μέτρο του δυνατού.

Μήπως ερέθισε η ερώτηση μου αν η «γλυκιά μέθη» και ο «ρεαλισμός» της κεντρικής διοίκησης, δυσκολεύει την διαχείριση των καθαρών μηνυμάτων, που εκπέμπει η ανάμνηση της εποχής Κονδύλη ;

Αν οι απαντήσεις είναι ναι, τότε υπάρχει η δυνατότητα της διάψευσής μου στην πράξη ή και ακόμα ο διάλογος, δημόσιος και ιδιωτικός, που μπορεί να δείξει ποιο είναι το λάθος και ποιος το κάνει !

Προσωπικά δεν είδα ποτέ τις διαδικασίες της δημοτικής κίνησης σαν χώρο πολιτικής ζύμωσης και διαμάχης. Η αυστηρή κριτική, ακόμη και η άδικη, τελικά δεν βλάπτει κι ας ερμηνεύεται και απορρίπτεται σαν πρόθεση αντιπολίτευσης.

Κοινό μυστικό είναι, ότι η δημοτική κίνηση κλυδωνίζεται!

Αλλά μην ψάχνετε στα λόγια μου τον «εχθρό» !

«Αυτός που σου λέει τα ελαττώματά σου δεν είναι απαραίτητα ο εχθρός σου.
Αυτός που σε κολακεύει δεν είναι απαραίτητα φίλος σου».

(Κινέζικο απόφθεγμα)

25 Οκτώβρη 2016

Θάνος Κατσώνης
 

Προβλήθηκε 609 φορές

ΤΙΜΗ στους Αγωνιστές του 1821 - 16 Ιουλίου 1825: Οι γυναίκες της Ανδραβίδας γράφουν Ιστορία. (Περικλής Καπετανόπουλος)

Κατά το έτος 1825 η πεδινή Ηλεία υπέφερε από τις επιδρομές των Πατρινών Τούρκων που εξορμούσαν, κάθε τόσο, για να συλλέξουν γεννήματα και ζώα, για την διατροφή του υπεράριθμού μουσουλμανικού πληθυσμού που είχε συγκεντρωθεί για ασφάλεια στο κάστρο της Πάτρας και πέριξ αυτού.

Εξαφανίζεται το χρήμα - Αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους μικρομεσαίους διαπιστώνει η Grant Thornton (Γιώργος Καλούμενος)

Την αποτυχία του κυβερνητικού έργου για την εξασφάλιση της απαιτούμενης ρευστότητας προς τις ελληνικές, κυρίως μικρομεσαίες, επιχειρήσεις προκειμένου να ξεπεράσουν τον σκόπελο της πανδημικής κρίσης αναδεικνύει μελέτη της Grant Thornton.

Ο κορωνοιός είναι εδώ, με σχολαστική ευλάβεια αλλά η κυβέρνηση είναι ακόμα στις δάφνες της! (Πάνος Σώκος)

Τα τελευταία 24ωρα μετράμε τα κρούσματα κατά δεκάδες. Κάθε μέρα αυξάνονται (151 Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) και δεν έχει καμία σημασία αν τα πιο πολλά από αυτά είναι εισαγόμενα.

Σχολικά κυλικεία - πως θα ζήσουμε εμείς; (Μυρτώ Δεμίρη)

Είμαι η Μυρτώ Δεμίρη. Ιδιοκτήτρια Σχολικού Κυλικείου, επί 8 έτη, μονογονέας, και ΑΜΕΑ με 50% ποσοστό αναπηρίας. Κάνω αυτό τον πρόλογο, για να επισημάνω ότι σε αυτές τις κοινωνικές αλλά και ευπαθείς ομάδες , ανήκει μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μου...

Το ωράριο της Βιολογικής αγοράς και οι ώρες κοινής ησυχίας!!! (Σιμόπουλος Γιώργος)

Βλέποντας τις νέες ώρες λειτουργίας της «Βιολογικής αγοράς» που γίνεται στο μεγάλο οικόπεδο της πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού, αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε στους γύρω δρόμους από αυτήν, ποιος «εγκέφαλος» καθόρισε το ωράριο.

Η νόσος COVID-19, είναι ακόμη εδώ! Και θα την πάθουμε από σαυλοπρωκτιάν και γραψαρχιδισμό (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Αφιονισμένοι, ο εγχώριος ελληναράς κι ελληναρού, και οι εξωχώριοι τουρίστες, του «ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας», κορδακίζουν, ο ένας πάνω στον άλλον, «πατείς με πατώ σε»,στα ασφυκτικά γεμάτα μπιτσόμπαρα των νησιών και αλλαχού, αρχιδογράφοντας. κάθε μέτρο προφύλαξης για τη νόσο COVID-19.