Ενα απαράδεκτο, απάνθρωπο περιστατικό σύλληψης αλλοδαπού νοσηλευόμενου στο Ασκληπείο Βούλας, επειδή δεν είχε χρήματα να πληρώσει, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο. Τελικά ο 26χρονος Πακιστανός αφέθηκε ελεύθερος, μετά από παρεμβάσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διοίκηση του νοσοκομείου. Ωστόσο, η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, επειδή δεν χρήματα, παραμένει. Καλείται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει με μέτρα και τις περιπτώσεις αυτές.

Η καταγγελία

Καταγγέλλουμε την σύλληψη από την αστυνομία και την κράτησή του, στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, του ασθενή Imran Muhammad, 26 ετών από το Πακιστάν, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο μας από τις 23/10 μέχρι τις 31/10/2016.

Η αστυ­νο­μία ει­δο­ποι­ή­θη­κε από το Νο­σο­κο­μείο, επει­δή ο ασθε­νής δεν είχε να πλη­ρώ­σει. Προ­φα­νώς, αμ­φό­τε­ροι πα­ρα­νό­μη­σαν.

Πρό­κει­ται για μια απα­ρά­δε­κτη, ανή­θι­κη και ρα­τσι­στι­κή ενέρ­γεια απέ­να­ντι σε ένα νέο άν­θρω­πο που πά­σχει από σο­βα­ρό νό­ση­μα απει­λη­τι­κό για την ζωή του, αλλά και για μια πρό­δη­λα πα­ρά­νο­μη πράξη, καθώς οι πά­σχο­ντες από σο­βα­ρά νο­σή­μα­τα δι­καιού­νται δω­ρε­άν νο­ση­λεί­ας, ανε­ξάρ­τη­τα αν έχουν νο­μι­μο­ποι­η­τι­κά έγ­γρα­φα ή όχι.

Επι­πλέ­ον ο ασθε­νής, είχε μαζί του έγ­γρα­φο από τον Διε­θνή Ορ­γα­νι­σμό Με­τα­νά­στευ­σης και ει­σι­τή­ρια για την επι­στρο­φή του στο Πα­κι­στάν στις 27/10, ημε­ρο­μη­νία που θα με­τα­φε­ρό­ταν αρ­γό­τε­ρα λόγω της νο­ση­λεί­ας του.

Μετά από την πα­ρέμ­βα­ση των Θε­ρά­πο­ντων Ια­τρών, που πί­ε­σαν την Διοί­κη­ση του Νο­σο­κο­μεί­ου να πα­ρέμ­βει στο Αλ­λο­δα­πών, την πα­ρέμ­βα­ση από την ΟΕΝΓΕ (Ομο­σπον­δία των Νο­σο­κο­μεια­κών Για­τρών), την Κί­νη­ση Απε­λά­στε τον Ρα­τσι­σμό και το Δί­κτυο για τα Πο­λι­τι­κά και Κοι­νω­νι­κά Δι­καιώ­μα­τα, το Αλ­λο­δα­πών μας πλη­ρο­φό­ρη­σε ότι ο Muhammad Imran θα αφε­θεί ελεύ­θε­ρος.

Επει­δή τέ­τοιες συ­μπε­ρι­φο­ρές, ενά­ντια στους πιο αδύ­να­μους συ­μπο­λί­τες μας (σή­με­ρα ήταν πρό­σφυ­γας, χθες ήταν ανα­σφά­λι­στος ή φτω­χός), δεν είναι η πρώτη φορά που μας κα­ταγ­γέ­λο­νται…

Επει­δή γύρω μας η φτώ­χεια κι η απελ­πι­σία με­γα­λώ­νουν, την ώρα που οι φτω­χοί και οι απελ­πι­σμέ­νοι αρ­ρω­σταί­νουν πε­ρισ­σό­τε­ρο και χτυ­πούν την πόρτα του Δη­μό­σιου Νο­σο­κο­μεί­ου…

Επει­δή η προ­στα­σία της Δη­μό­σιας Υγεί­ας δεν εξυ­πη­ρε­τεί­ται με τη δη­μιουρ­γία κλί­μα­τος φόβου ανά­με­σα στους πιο κα­τα­τρεγ­μέ­νους…

Απαι­τού­με από τη Διοί­κη­ση του Νο­σο­κο­μεί­ου να ενη­με­ρώ­σει πλή­ρως όλους τους εμπλε­κό­με­νους στη νο­ση­λεία των ασθε­νών μας συ­να­δέλ­φους, για τα δι­καιώ­μα­τα των ασθε­νών, ιδιαί­τε­ρα των πιο ευά­λω­των ομά­δων – θα έπρε­πε να το έχει κάνει ΧΘΕΣ.

Η πο­λι­τι­κή ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, αλλά και του Υπ. Δη­μό­σιας Τάξης, η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ, φέ­ρουν με­γά­λη ευ­θύ­νη, αφού δεν έχουν άρει πλή­ρως για όλους και όλες τα εμπό­δια στην ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση στο δη­μό­σιο σύ­στη­μα υγεί­ας, δί­νο­ντας έτσι το άλ­λο­θι σε συ­μπε­ρι­φο­ρές σα­δι­στι­κές και απάν­θρω­πες.


www.presspublica.gr 

Προβλήθηκε 835 φορές

Ιωάννα Μαρία Μπότου - trainer (To CityFit είναι δίπλα στον αθλούμενο, δίπλα στην Ηλιούπολη)

Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τον πόνο και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Πιστεύω βαθιά ότι η υγεία και η ευεξία είναι το θεμέλιο για ένα όμορφο σώμα αλλά και μια όμορφη ψυχή, και αυτό είναι το κεντρικό μας μέλημα στο CityFit.