Με έκπληξη διαβάσαμε το κατά πλειοψηφία ψήφισμα του Δήμου Γλυφάδας (το καταψήφισε η αντιπολίτευση) σχετικά με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων που εμμέσως πλην σαφώς επιτίθεται στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης (ένα ψήφισμα που από την προηγούμενη εβδομάδα είχε διοχετευτεί στον τύπο !!! )

Θεωρούμε πρωτόγνωρο στα αυτοδιοικητικά χρονικά, όμορος δήμος να υπαγορεύει στον Δήμο μας , για το αν μπορεί ή όχι να χρησιμοποιήσει χώρο που απαξιωτικά αποκαλεί «λωρίδα γής» , ο οποίος ανήκει στο Δήμο μας και βρίσκεται εντός των διοικητικών μας ορίων για την στέγαση υπηρεσιών του δήμου μας. Είναι δε πρωτοφανές , Δήμος να βγάζει ψήφισμα εναντίον άλλου Δήμου αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου Γλυφάδας .

(Αρχικά θέλουμε να επισημάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμβαίνει στην λειτουργία του δήμου μας).

Όσον αφορά την αποκαλούμενη «λωρίδα γής» ο εκτός πραγματικότητας Δήμαρχος περιγράφει έτσι οικόπεδο 30 περίπου στρεμμάτων στο οποίο βρίσκονται αθλητικές υποδομές του δήμου μας αλλά και χώρο που μισθώνει ιδιώτης με μηνιαίο ενοίκιο. Σε ένα μέρος του οικοπέδου αυτού πιθανόν θα εγκαταστήσει ο δήμος μας όλες τις δομές του που σήμερα βρίσκονται εντός του αεροδρομίου εάν και εφόσον φυσικά η κυβέρνηση αναλάβουν το κόστος μεταφοράς και κατασκευής των νέων υποδομών.

Από πού άραγε αντλεί τόσο θράσος ο Δήμαρχος Γλυφάδας ;

Αυτό είναι το ένα σκέλος για το οποίο ουδέποτε θα ζητήσουμε φυσικά την άδεια του Δήμου Γλυφάδας και καλούμε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να ανακαλέσει το απαράδεκτο αυτό ψήφισμα .

Όσο αφορά επίσης συνολικά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων , τον Σταθμό Διαχείρισης και το Πράσινο Σημείο έχουμε καταθέσει σχέδιο σε όλους τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε τις προτάσεις τους για την τελική χωροθέτηση εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας ή όπου αλλού μας υποδείξουν εκτός των ορίων του Δήμου μας, αν αυτό φυσικά συμβεί σε συνεργασία με άλλους Δήμους.

Στο θέμα αυτό περιμένουμε από την πολιτεία ξεκάθαρη θέση αλλά εμείς μεριμνούμε για την δική μας λειτουργία και όχι να υποδείξουμε σε άλλους τι θα κάνουν .

Στο σημείο αυτό όμως πάλι προκαλεί εντύπωση η άποψη του Δημάρχου της Γλυφάδας ότι δεν θέλει λέει σταθμό στα σπίτια της κοντά γιατί θα έχει περιβαλλοντολογικές συνέπειες για την περιοχή.

Θα τους συγχωρούσαμε την αφέλεια με την οποία προσεγγίζουν το θέμα αν δεν γνωρίζαμε ότι η διοίκηση της έχει θητεύσει στην Ευρωβουλή και οφείλει να γνωρίζει ότι στις μεγάλες Μητροπόλεις της Ευρώπης σταθμοί διαχείρισης απορριμμάτων στεγάζονται στο κέντρο των πόλεων, δίπλα στα σπίτια, είναι υπόγειοι, πληρούν όλα τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα και δεν προκαλούν όχληση στους κατοίκους.

Με τον τρόπο που εκφράζεται στο ψήφισμα του ο Δήμαρχος Γλυφάδας δείχνει πως δεν θέλει τα σκουπίδια του στην Γλυφάδα. Τα θέλει φυσικά δίπλα στα σπίτια των άλλων δήμων γιατί θεωρεί ίσως πως οι κάτοικοι άλλων δήμων γύρω τους είναι παιδιά κατώτερου θεού.

Αυτή την ελιτίστικη συμπεριφορά του Δημάρχου εξέφρασε με το χυδαίο , αήθη και προσβλητικό τρόπο ο δημοτικός του σύμβουλος ο οποίος απαξίωσε με υποτιμητικά και ρατσιστικά σχόλια την ιστορία και τους δημότες των ιστορικών πόλεων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ...“όλοι γνωρίζουν την Γλυφάδα , ενώ για την Αργυρούπολη όταν μιλάς νομίζουν ότι μιλάς για κάποιο πουλί... ” .

Καλούμε τον Δήμαρχο να ζητήσει συγνώμη για τον ημιμαθή και ανιστόρητο δημοτικό του σύμβουλο, για την προσβολή των 2000 χρόνων ιστορίας των πατρογονικών μας εστιών Σουρμένων και Αργυρούπολης του Πόντου καθώς και των σύγχρονων κατοίκων του Δήμου μας .

(Πατήστε εδώ για να ακούσετε το ηχητικό ντοκουμέντο) .

Αυτά είναι τα αποτελέσματα που φέρνει η αλαζονεία του Δημάρχου Γλυφάδας .

Τα σκουπίδια της Γλυφάδας ανήκουν στην Γλυφάδα και όχι στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με σπασμωδικές κινήσεις , λαϊκίστικα ψηφίσματα που εξυπηρετούν προσωπικές και μικροπολιτικές επιδιώξεις. Απαιτεί διάλογο, ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση ώστε από κοινού να βρούμε τις λύσεις που εξυπηρετούν κάθε δήμο ξεχωριστά ή όλους μαζί αν αυτό είναι εφικτό.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θίξει τα συμφέροντα του αλλά και τα αυτοδιοικητικά όρια του δήμου του και τι θα πράξει μέσα σε αυτά. Φυσικά αναμένουμε από την Κυβέρνηση και Περιφέρεια ξεκάθαρη θέση τόσο για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών μας που επιχειρεί να εμποδίσει ο Δήμαρχος Γλυφάδας αλλά να πάρει και σαφή θέση στο τι θα γίνει με τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ο οποίος όπου θα επιλεγεί να γίνει θα πρέπει να είναι υπόγειος, σύγχρονος και στα πρότυπα των ξένων μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

ΥΣ1. Θα συμβουλεύαμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας να ασχοληθεί πρωτίστως με την διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης του και όχι να επιδιώκει να φορτώσει τα απορρίμματά του σε γειτονικούς δήμους , ελλείψει ολοκληρωμένου σχεδίου του δήμου του για τα απορρίμματα .

ΥΣ2. Υιοθετούμε την πρόταση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κόκκορη να γίνει σύγκλιση κοινού Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητήσουμε συνολικά και με υπευθυνότητα το θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Προβλήθηκε 1319 φορές