Στις 10/11/16, στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, θα συζητηθεί η ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του νέου ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) Αττικής.

Επειδή θα παρθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων, για πολλά χρόνια, η συνεδρίαση αυτή είναι πολύ κρίσιμη.

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ (ΠΡΩτοβουλία ΣΥΝεννόσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΑΤτική), στην οποία συμμετέχει η Κι.Π.Η., καλεί σε παρουσία όσους πιστεύουν οτι η εφαρμογή της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα με το πνεύμα και τους στόχους της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, για τα απόβλητα, η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το νόμο 4042/2012 .

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ, με την πρόταση της αποκεντρωμένης διαχείρισης, σε επίπεδο δήμου ή όμορων δήμων, υποστηρίζει τη:

λήψη μέτρων για τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων,

έμφαση στην προδιαλογή των ανακυκλώσιμων σε ξεχωριστούς κάδους,

κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων,

δημιουργία δημοτικών ή διαδημοτικών «πράσινων σημείων» και κέντρων ανακύκλωσης

δημιουργία διαδημοτικών μονάδων επεξεργασίας υπολειμματικών σύμμεικτων απορριμμάτων,

με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της ποσότητας που απομένει και πρέπει να σταλεί σε υποδομές περιφερειακές για επεξεργασία ή ταφή.

Θέσεις της ΠΡΩΣΥΝΑΤ για τη ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ Αττικής

Δώδεκα βασικοί λόγοι για να απορριφθεί η ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ Αττικής

Σας καλούμε σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, επειδή:

Tα Αστικά Στερεά Απόβλητα (τα μη τοξικά) είναι προϊόντα, πρώτες ύλες, είναι χρήσιμα.

Η ιεράρχηση των αποβλήτων, σύμφωνα με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ και η διαλογή στην πηγή, μας εξασφαλίζουν την πλήρη αξιοποίησή τους, από την οποία μπορούμε και επιβάλλεται να έχουμε διπλό όφελος: Οικονομικό και Περιβαλλοντικό

Η αποκεντρωμένη διαχείριση σε επίπεδο δήμου ή όμορων δήμων εξασφαλίζει την εφαρμογή των ανωτέρω και το μέγιστο όφελος για την τοπική ή τις τοπικές κοινωνίες, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά και περιβαλλοντικά κόστη

Πέμπτη 10/11/2016, στις 15.30, Υπουργείο Υποδομών, Αναστάσεως 2 Παπάγου, στάση ΜΕΤΡΟ Εθνική Άμυνα.

Περισσότερα: http://kipi.gr/? p=3209


Ευαγγελία Δημητρίου

--
Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
kin.pol.il@gmail.com
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 552 φορές
Ο καιρός την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ''Επαναστατική Αυτοάμυνα''

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των δύο συλληφθέντων και του ενός καταζητούμενου που κατηγορούνται για συμμετοχή στην "Επαναστατική Αυτοάμυνα".

Ο καιρός την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους, που τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Εργατικό ατύχημα ο θάνατος εργαζόμενου στο σπίτι λόγω εργασιακού στρες

Μια πρωτοποριακή απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία «δεν έχει προηγούμενο ούτε στην Ευρώπη» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξης Μητρόπουλος καθώς σύμφωνα με την απόφαση «το εργασιακό στρες που οδήγησε τον εργαζόμενο στο έμφραγμα στο σπίτι του συνιστά εργατικό ατύχημα και επιδικάζει μεγάλη αποζημίωση στη χήρα και το παιδί του».

Ο καιρός την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Στο ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρες τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά