Σε μία επίσημη τελετή, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών, εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων αλλά και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε πρόσφατα ο Ξενώνας Φιλοξενίας Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», στη Θεσσαλονίκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Ξενώνας οικοδομήθηκε εξολοκλήρου από το Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς, αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει 18 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, χώρο αναψυχής και διδασκαλίας και διαθέτει κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο.

Στον Ξενώνα θα φιλοξενούνται δωρεάν καρκινοπαθή παιδιά και οι συνοδοί τους όταν έρχονται από μακρινές περιοχές για θεραπεία στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα, που του επέδωσε η πρόεδρος της ΣΤΟΡΓΗΣ, κα.Τίμη Μπακατσέλου, ανέφερε ότι η κρίση έχει θίξει το κοινωνικό κράτος στο όνομα της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και ότι το έλλειμμα της κρατικής στοργής και του κοινωνικού κράτους το έχουν καλύψει οι θεσμοί της οικογένειας, η Εκκλησία, σε ένα βαθμό, η τοπική αυτοδιοίκηση και σύλλογοι όπως η «ΣΤΟΡΓΗ».

Ο κ Παυλόπουλος επισήμανε ότι τα σημερινά εγκαίνια είναι αφιερωμένα τη μνήμη του εκλιπόντα ευπατρίδη, Αλέξανδρου Μπακατσέλου, με τον οποίο σχεδίαζαν πέρσι να εγκαινιαστεί ο Ξενώνας μέσα στο 2016. Ευχαρίστησε το σύλλογο «ΣΤΟΡΓΗ», για την προσφορά του σε αυτή τη δύσκολη ώρα για τη χώρα και δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί μέχρι το τέλος της θητείας του ώστε μαζί το κράτος και η Πολιτεία να μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η κ. Μπακατσέλου, ανέφερε ότι στον Ξενώνα, που ανεγέρθηκε σε οικόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε από το δήμο Καλαμαριάς, θα φιλοξενούνται καρκινοπαθή παιδιά από μακρινές περιοχές αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους που, κάποιες φορές όσο τα παιδιά νοσηλεύονταν, αναγκάζονταν να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους.

Επισήμανε, ότι με τα εγκαίνια του Ξενώνα ένα μεγάλο όραμα έγινε πραγματικότητα και ότι τα μέλη της Στοργής είναι έτοιμα για συνεχή εθελοντική δουλειά. Ανέφερε, ότι το πρώτο μεγάλο έργο της Στοργής ήταν το αυτόνομο Αιματολογικό Κέντρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο δημιουργήθηκε το 2001, σε μία έκταση 4000 τετραγωνικών μέτρων που είναι διαμοιρασμένα σε τρεις ορόφους και διαθέτει 58 κρεβάτια.

Ο Ξενώνας είναι το επόμενο μεγάλο έργο της Στοργής όπου τα καρκινοπαθή παιδιά με τους συνοδούς τους, όταν έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενούνται δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής της Παιδογκολογικής Μονάδας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, Δημήτριος Κολιούσκας, ενώ στη σημασία του έργου αναφέρθηκαν ακόμα ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, κ.Χριστόδουλος Οικονομίδης, επί θητείας του οποίου παραχωρήθηκε το οικόπεδο για τη δημιουργία του Ξενώνα, καθώς και ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος δήλωσε πως ο δήμος θα βοηθήσει τη λειτουργία του ξενώνα σαν να επρόκειτο για δική του υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας.

Ο Ξενώνας βρίσκεται στη οδό Ροδοπόλεως 5, Καλαμαριά.
 

Προβλήθηκε 1564 φορές