Κατάμεστο από πολίτες, συλλογικότητες, συλλόγους, φορείς κλπ, το αμφιθέατρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με συνθήματα στα πανό και εμφανέστατη τη δυσαρέσκεια που εκδηλωνόταν με σχόλια, χαρακτηρισμούς, αποδοκιμασίες, φωνές!

Το "Δυτικό μέτωπο", με εκπροσώπους από τη Φυλή, το Γραμματικό, το Καματερό, περιοχές που σηκώνουν το βάρος των αποβλήτων μας, είχε ισχυρή παρουσία, με αρκετές παρεμβάσεις.

Με την αγανάχτηση, την πίκρα και την απογοήτευση διάχυτες στην ατμόσφαιρα, για ένα πρόβλημα που χρονίζει δεκαετίες τώρα και διογκώνεται καθημερινά γκρεμίζοντας όνειρα, ελπίδες και υποσχέσεις, σε ένα κόσμο που υποφέρει, δεινοπαθεί και πληρώνει με την ίδια του την υγεία τις λάθος αποφάσεις ή την έλλειψη κατάλληλων αποφάσεων...

Άνθρωποι που επιλέχθηκαν να σηκώσουν όλο το βάρος και να υποστούν εξ ολοκλήρου τις συνέπειες της διαχείρισης των απορριμμάτων ενός ολόκληρου λεκανοπεδίου, και όχι μόνο, δίπλα στα σπίτια τους, μέσα σε γειτονιές ποτισμένες με τη χαρακτηριστική μυρωδιά της σήψης των σκουπιδιών, που ποτίζει γη και αέρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τους τη ζωή.....
.............................. .............
Οι τοποθετήσεις ήταν πολλές, οι παρεμβάσεις και καταγγελίες πολλές και ο εκνευρισμός της περιφερειακής αρχής εμφανής. Οι τωρινές αποφάσεις της, αντίθετες με τις προεκλογικές εξαγγελίες, γεγονός που τονίστηκε από συλλογικότητες και περιφερειακούς συμβούλους, προκάλεσαν ρήγμα στην παράταξη της κ. Δούρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης και η αντιπεριφερειάρχης κ. Θανοπούλου διαχώρισαν τη θέση τους καταψηφίζοντας, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρωτονοτάριος, ο οποίος δήλωσε και την αποχώρησή του από την παράταξη της «Δύναμης ζωής».

Επιστολή με άγνωστο για την ώρα περιεχόμενο κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Τζόκας, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μια φορά δημόσια για το δυσοίωνο μέλλον που επιφυλάσσει ο νέος σχεδιασμός στην περιοχή της χωρικής αρμοδιότητάς του.
.............................. .......
Ο Τάσος Κεφαλάς, στην ολιγόλεπτη αλλά μεστή περιεχομένου παρέμβασή του για λογαριασμό της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, μεταξύ όλων των άλλων, αναφέρθηκε:

στο εργοστάσιο της ΕΜΑΚ στη Φυλή, το οποίο χαρακτήρισε το μεγαλύτερο τεχνικό-διαχειριστικό και οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων 15 χρόνων, διότι το ποσοστό ανάκτησης των απορριμμάτων που επιτυγχάνει είναι της τάξεως του 4-5%, ενώ το κόστος λειτουργίας του τεράστιο.

Το 2015 ο ΕΔΣΝΑ πλήρωσε για το ΕΜΑΚ 8 εκ. ευρώ, προκειμένου να ανακτηθούν απορρίμματα 500-600.000 ευρώ!

Στον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη Φυλή. Δηλαδή, μια εγκατάσταση επικίνδυνων αποβλήτων (όλης της Ελλάδας), που δεν έχει καμία σχέση με τα αστικά απόβλητα, σε μια εγκατάσταση αστικών αποβλήτων.

Στην εξάντληση των δυνατοτήτων του ΧΥΤΑ Φυλής, στο τέλος του 2018!

Στην «αφωνία» της περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ στην υπόθεση της κατασκευής νέας μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων (δυναμικότητας 100.000 τόνων/χρόνο), από την εταιρεία WATT ΑΕ, μέσα στην εγκατάσταση της Φυλής.

Βεβαίως το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), όπως δυστυχώς αναμενόταν, χωρίς να έχει κανείς πεισθεί για το πως θα μπορέσουν να επιτευχθούν:

οι στοχοι της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ για τα απόβλητα,

οι νέες κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) για πρόληψη στην παραγωγή αποβλήτων, προδιαλογή και ανάκτηση υλικών και

οι ποσοτικοί στόχοι του νέου περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων!

Περισσότερα: http://kipi.gr/?p=3209

Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)

 

Προβλήθηκε 1595 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.