Αύριο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα νέα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και ο τρόπος κατανομής του επιδόματος θέρμανσης.

Για τα τέλη κυκλοφορίας οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για τα μεγάλα κυβισμού (πάνω 2.000 κυβικά) αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2.000.

Η προσπάθεια έγκειται στην εφαρμογή του μέτρου χωρίς, όμως, να μειωθούν τα έσοδα τα οποία υπολογίζονται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ίδια με τα φετινά.

Οσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει μία διάκριση και ανακατανομή συνεπώς ανάμεσα στις ορεινές και τις πεδινές περιοχές, ούτως έστω οι κάτοικοι των ορεινών που καταναλώνουν περισσότερο πετρέλαιο να ενισχυθούν περισσότερο από εκείνους των πεδινών.

Αν επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν, θα γίνει η ανακατανομή. Αν όχι τότε θα ισχύσει το περσινό σύστημα.

Θανάσης Λυρτσογιάννης (www.newsit.gr)

Προβλήθηκε 3923 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.