Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ο Αρίων Καλλιθέας

Στα πέριξ 18 Νοεμβρίου 2016

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρίων διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας εκδήλωση αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου με ομιλητή το δημοσιογράφο Στέλιο Ελληνιάδη, ενώ τραγούδια του δημιουργού ερμηνεύθηκαν από τραγουδιστές που συνόδευσε η έντεχνη ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μάνος Ελευθερίου και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr (δείτε εδώ), μίλησε ο Μάνος Ελευθερίου, εκφράζοντας την έκπληξή του πως νέοι άνθρωποι γνωρίζουν τα τραγούδια του, παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που γράφτηκαν και παρουσιάστηκαν.

«Αυτά τα πράγματα γίνανε σε διάρκεια 50 – 60 χρόνων που γράφω, κάθε φορά είχα και ένα θέμα» είπε εξηγώντας την ενασχόλησή του με την πεζογραφία και το θέατρο πέραν της ποίησης, συμπληρώνοντας: «αυτά περνάνε, τι θα μείνει από αυτά, ένας Θεός ξέρει».

Η Χρύσα Πιξοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρίων, εξέφρασε τη συγκίνησή της που ο ίδιος ο Μάνος Ελευθερίου μπόρεσε να παραβρεθεί, τονίζοντας πως, παρότι για την εκδήλωση αυτή δεν είχε γίνει ιδιαίτερη κινητοποίηση για τη γνωστοποίησή της, η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

Τέλος, ο τραγουδιστής Παύλος Καρποδίνης, ο οποίος ερμήνευσε πολλά από τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου στην εκδήλωση, τον χαρακτήρισε ως ένα από τους σημαντικότερους εν ζωή ποιητές, του οποίου τα τραγούδια είναι ιδιαίτερα γνωστά και γεμάτα μηνύματα
 

Προβλήθηκε 1168 φορές

Η νέα διοικητική δομή του Δήμου Αλίμου: Οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι και οι αρμοδιότητες

Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία της πόλης και την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, προχώρησε στον ορισμό της νέας ομάδας διοίκησης.

Άγιος Δημήτριος: Κινηματογραφική καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο που ''μπούκαρε'' σε ίντερνετ καφέ

Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην οδό Ιωάννου Μεταξά και προσέκρουσε, αρχικά, σε δύο σταθμευμένες μηχανές και μετά σε πρόσοψη ίντερνετ καφέ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός

Άλιμος: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου από δέκα ανηλίκων - Του έσπασαν κόκκαλο κάτω από το μάτι, νοσηλεύεται στο ''Παίδων,''

Παρέα 10 παιδιών επιτέθηκαν με γροθιές στον 13χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στην χειρουργική κλινική με σπασμένο ζυγωματικό οστό κάτω από το μάτι