Σοκ προκαλεί ο ΟΟΣΑ και αποκαλύπτει την καταστροφή και την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια στην Ελλάδα.

Την αποτυπώνουν ανάγλυφα τα στοιχεία που ο διεθνής οργανισμός έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότεροι από έναν στους τρεις (ποσοστό 35,2%) είναι σήμερα φτωχοί και ζουν στο όριο της φτώχειας, όπως είναι η χαρακτηριστική έκφραση.

Το ποσοστό των Ελλήνων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, σημειώνει ο ΟΟΣΑ είναι μεγαλύτερο από τις άλλες χώρες μέλη του.

Μάλιστα στα χρόνια των μνημονίων έκανε τεράστιο άλμα αφού το 2009 διαβιούσε σε συνθήκες φτώχειας μόλις το 11,4% των Ελλήνων και τώρα βυθίστηκε στη φτώχεια το 35,2% των Ελλήνων.

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται πως στην Ελλάδα η ανεργία αυξήθηκε μετά το 2010 και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 20%, με τα εισοδήματα να μειώνονται 12% κατά μέσο όρο μεταξύ 2010 και 2014.

Για να καταδειχθεί η διαφορά της Ελλάδος με τα λοιπά 34 κράτη που περιλαμβάνονται στην ανάλυση αρκεί να αναφερθεί πως κατά μέσον όρο μόλις το 10% των πολιτών των χωρών του ΟΟΣΑ διαβιούν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας!

http://www.newsit.gr/
 

Προβλήθηκε 1387 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.