Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας
στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
(Λεωφ. Μεσογείων 119 - Αθήνα)
Δευτέρα 28 Νοέμβρη, ώρα 13:00

Η «Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού», καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, τη Δευτέρα 28/11/2016 και ώρα 13:00, για τους ακόλουθους λόγους:

1. Ένα και πλέον χρόνο μετά την προδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (10.9.2015), (σε απάντηση του ερωτήματος του ΣτΕ που αφορά το Π.Δ 187/2011 “περί καθορισμού μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή – Ιλισίων”), με δεδομένη την αναγκαιότητα ύπαρξης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στις 2 Δεκεμβρίου 2016 στο ΣτΕ, η μελέτη δεν έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και δεν έχει κυρωθεί, παρά τη δέσμευση του πρώην Υπουργού ότι θα ήταν έτοιμη εντός του 2015.

2. Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στις 2 Δεκεμβρίου 2016 στο ΣτΕ, ζητήσαμε συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, αλλά δεν έχουμε λάβει απάντηση.

3. Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του παρελθόντος, ο Υμηττός βρίσκεται και πάλι σε κίνδυνο, από τους διεκδικητές - καταπατητές του βουνού, κάποιους Δημάρχους όμορων δήμων καθώς και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Δήμαρχο Ηλιούπολης Β. Βαλασόπουλο, που επιδιώκουν την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος!!!

Με βάση όσα αναφέρονται παραπάνω, ζητάμε:

1. Άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και ενημέρωση σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η μελέτη και τις προθέσεις του Υπουργείου.

2. Να κατατεθεί αίτηση αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης στις 2/12 στο ΣτΕ, μέχρι την κύρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

3. Να ληφθούν οι αναγκαίες νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο το ισχύον καθεστώς προστασίας του Υμηττού και να αποτραπεί οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη.

24/11/2016
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
Για επικοινωνία: [email protected]

 

Προβλήθηκε 722 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.