Μια ξεχωριστή εκδήλωση, για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, αποφάσισε να διοργανώσει φέτος η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αγ. Δημητρίου που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Ελένης Καντζέλη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, θα δοθεί θεατρική παράσταση με στοχευμένο κοινό, τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εσπερινών Σχολείων (Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ).

Ο τίτλος του έργου είναι «Το τίποτα που έγινε άνθρωπος» και πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που αγάπησε υπερβολικά έναν άντρα και στήριξε τη ζωή της πάνω του.

Αυτός την εκμεταλλεύτηκε, της έφαγε χρήματα, πήγαινε με άλλες και την κακοποιούσε.

Το έργο μας δείχνει την πορεία της μέχρι να υψώσει το ανάστημα της και να διεκδικήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια της.

Το έργο δίνει λύσεις όπως τις γραμμές SOS που υπάρχουν, αλλά και άλλους συλλόγους γυναικών και προτρέπει όλες τις γυναίκες να καταγγέλλουν κατευθείαν οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μυλωνάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Φίλιππος Παπαθανασίου
Μουσική Επιμέλεια: Κίρκη Αθανασιάδου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Τσολάνα
Βοηθός Παραγωγής: Κατερίνα Σουίπα

Ερμηνεύουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Φιλίτσα Καλογεράκου

 

Προβλήθηκε 1015 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».