Συγκινητική ήταν η προσπάθεια αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων του Υμηττού, καθώς πλήθος κόσμου, απλοί πολίτες, μικρά παιδιά, συλλογικότητες, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, πρόσκοποι, σχολεία, νηπιαγωγεία, αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν στη χθεσινή αναδάσωση των εκτάσεων που είχαν πληγεί στην καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2015, δείχνοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική τους ανησυχία.

Η πυρκαγιά, εκτός της μεγάλης ζημιάς που κάνει στο δάσος, έχει συνήθως αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα, καθώς και στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Συνήθως μια τέτοια καταστροφή δεν πλήττει μόνο το οικοσύστημα, αλλά έχει οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Η αναδάσωση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Καρέα, στο χώρο που βρίσκεται πλησίον της Πλατείας Κουγιά, αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ακολουθήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες επιστημονικά ενέργειες.

Πραγματοποιήθηκε δε στις περιοχές όπου το βουνό δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από μόνο του, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησαν οι επιστήμονες του Σ.Π.Α.Υ. και ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να είναι βιώσιμη και στα όρια του αστικού ιστού, ώστε να μπορούν τα δενδρύλλια να ποτίζονται και να αναπτύσσονται και τα δέντρα να αναπτυχθούν υγιώς μέσα στις ενδεδειγμένες συνθήκες.

Τηρώντας τις προδιαγραφές (αποστάσεις φυτεύσεων), πραγματοποιήθηκε τεχνητή ίδρυση συστάδων η οποία λαμβάνει συνήθως χώρα σε περιοχές όπου το φυσικό δάσος έχει καταστραφεί και δεν είναι εφικτή η φυσική αναγέννηση. Η δε επιλογή της εποχής (Νοέμβριος), έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές βροχές, ώστε τα νέα δένδρα να αποκτήσουν ισχυρές ρίζες, για να απορροφήσουν από το έδαφος τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να έχουν επάρκεια νερού.

Φυτεύτηκαν συνολικά 1200 δενδρύλλια, πικροδάφνες, κυπαρίσσια ορθόκλαδα και πλαγιόκλαδα και κουτσουπιές.

Ευχαριστούμε θερμά πρωτίστως την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα, τα σχολεία του δήμου μας, τα αθλητικά σωματεία Δόξα Βύρωνα, Α.Ο. Βύρωνα, Αστέρα Βύρωνα, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρέα, τους Προσκόπους Βύρωνα και τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Δήμου Βάρης, που προσέφεραν σημαντική βοήθεια. Ειδικά για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του δήμου μας, η συμβολή τους στην αναδάσωση (και όχι μόνο, καθώς συμμετέχουν ανιδιοτελώς σε όλες τις δράσεις του δήμου) είναι ανεκτίμητη και αξιέπαινη. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στην προσπάθειά μας να ξαναπρασινίσει ο Υμηττός και να δοθεί ζωή εκεί όπου έχει χαθεί.

Από τη Δημοτική Αρχή παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Μαυρίκης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν Γιώργος Αρβανίτης και η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Δασκαλάκη.

Από την αντιπολίτευση το παρών έδωσαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» Αλέξης Σωτηρόπουλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Θανάσης Οικονόμου.

Προβλήθηκε 811 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.