Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Στα πέριξ 29 Νοεμβρίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Κατασχέθηκαν -20.209- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, -623- πακέτα λαθραίου καπνού, το χρηματικό ποσό των -264.730 - ευρώ, δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό

Εκτιμάται ότι η σπείρα διακίνησε κατά το τελευταίο τρίμηνο άνω των -150.000- πακέτων λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν τις -500.000- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 24-11-2016 στη Γλυφάδα και στον Άγιο Δημήτριο, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 35 και 62 ετών, μέλη της σπείρας.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας στην αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέστησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και εξάρθρωσή της.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας επετεύχθη η ταυτοποίηση των μελών της ανωτέρω ομάδας, η αποκάλυψη των μέσων μεταφοράς των λαθραίων τσιγάρων και ο εντοπισμός του χώρου απόκρυψης (καβάτζα).

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από συντονισμένη επιχείρηση εντοπίσθηκε ο 35χρονος σε υπαίθριο χώρο, πλησίον λαϊκής αγοράς στη Γλυφάδα, να κατέχει με σκοπό την πώληση εντός του αυτοκινήτου του, μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων και συνελήφθη.

Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τον 34χρονο στον Άγιο Δημήτριο να εξέρχεται από την οικία-καβάτζα και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων. Ο 34χρονος, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου του προαναφερόμενου, εντοπίσθηκε ο 62χρονος να επιχειρεί να απομακρυνθεί από την οικία, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο. Ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, σε διάφορα αποθηκευτικά σκεύη, το χρηματικό ποσό των -261.500- ευρώ.

Σε έρευνες στα διαμερίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν επίσης πακέτα λαθραίων τσιγάρων και χρηματικά ποσά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-20.209- πακέτα λαθραίων τσιγάρων
-623- πακέτα λαθραίου καπνού
το χρηματικό ποσό των -264.730- ευρώ.
δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα
ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό
Εκτιμάται ότι η σπείρα διακίνησε κατά το τελευταίο τρίμηνο, άνω των -150.000- πακέτων λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν τις -500.000- ευρώ

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. 

Προβλήθηκε 1247 φορές

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια