Δυστυχώς εδώ και ένα μήνα σχεδόν τα περιστατικά παραβατικότητας, απειλής και ληστείας από ομάδα εφήβων στο χώρο του Σκοπευτηρίου αυξάνονται ραγδαία και καθημερινά.

 

 

Την 28η Οκτωβρίου στο χώρο του Σκοπευτηρίου ένας 16χρόνος μαθητής έπεσε θύμα εφηβικής παραβατικότητας.

 

 

Στις 10 το βράδυ διασχίζοντας το πάρκο του Σκοπευτηρίου, δέχτηκε επίθεση από ομάδα νέων και επειδή αρνήθηκε να τους παραδώσει το κινητό τηλέφωνο και τα χρήματα του, τραυματίστηκε απ’ αυτούς με μαχαίρι, οπότε και υποχρεώθηκε να παραδώσει ότι του απαίτησαν.

 

 

Το τελευταίο αυτό περιστατικό ήρθε να προστεθεί και σε άλλα προηγούμενα, αλλά και σε άλλα επόμενα που έχουν συμβεί, όπου έφηβοι και νέοι διασχίζοντας το Σκοπευτήριο, οποιαδήποτε πλέον ώρα της ημέρας, έχουν πέσει θύματα εκβιασμού και απόπειρας ληστείας μέχρι και απόπειρας βιασμού, που συνέβη σε βάρος νεαρής γυναίκας.

 

 

Σήμερα δε, 30 Νοεμβρίου 2016, έχοντας πια αποθρασυνθεί, εισέβαλαν στο χώρο του 2ου Λυκείου της πόλης μας και αφού απείλησαν και χτύπησαν μαθητές τους λήστεψαν.

 

Η κοινωνία της πόλης μας είναι πλέον ανήσυχη, προβληματισμένη, φοβισμένη και προφανώς αγανακτισμένη αναρωτιέται οι αρμόδιοι φορείς τι κάνουν, πώς επιχειρούν να προστατεύσουν τα παιδιά και τους νέους.

 

 

Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους, έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας.

Ο πλήρης φωτισμός του Σκοπευτηρίου, η τοποθέτηση φυλάκων και η συνεργασία με το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, για να υπάρξουν τακτικές περιπολίες είναι τα πρώτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου το Σκοπευτήριο να είναι χώρος ασφαλής και φιλικός για τους επισκέπτες του όλες τις ώρες της ημέρας.

 

 

Πρώτη η διοίκηση του Δήμου πρέπει να επιληφθεί αυτής της υπόθεσης, αφού η προστασία και η ευνομία της πόλης είναι υποχρέωσή της.

 

 

Σήμερα, ζητάμε από την Διοίκηση του Δήμου να αναλάβει τις ευθύνες της και να λάβει πρωτοβουλίες, για να καταστεί ο χώρος του Σκοπευτηρίου ασφαλής.

 

 

Ο χώρος αυτός είναι όλων των κατοίκων της Καισαριανής και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να τον μετατρέψει σε άντρο συμμοριών και καταφύγιο παραβατικών ατόμων.

 

 

Απαιτούμε ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση της διοίκησης του Δήμου με όλο το λαό της Καισαριανής, όλες τις δημοτικές Παρατάξεις, τους συλλόγους γονέων και  κηδεμόνων, τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων, από την οποία θα υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες για τα γεγονότα αυτά.

 

 

Δεν αρκεί να περιοριστούμε σε μια απλή συνάντηση με τους Διοικητές του Αστυνομικού τμήματος και του τμήματος Ασφαλείας Καισαριανής και σε μια ακόμη θεωρητική συζήτηση για τα αναγκαία μέτρα που μπορούν να παρθούν στην κατεύθυνση αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

 

Η πόλη μας, τούτη την ώρα, δεν έχει ανάγκη να παρακαλέσει αλλά να απαιτήσει την αναγκαία προστασία. Ο Δήμαρχος πλέον δεν επιτρέπεται να ολιγωρεί και να προσχηματίζει την αδράνεια μετονομάζοντάς την σε άρνηση της “αστυνομοκρατίας”.

 

 

Πρέπει να υπάρξει μαζική συστράτευση και ενωτικά να παρθεί απόφαση για την λήψη μέτρων τέτοιων που θα δημιουργήσουν το περιβάλλον αποφυγής και μη επανάληψης τέτοιων φαινομένων.

 

 

Ήρθε λοιπόν η ώρα και καλούμε το Δήμαρχο, να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν αυτού του τύπου τα ζητήματα, αφού πιθανά όσο δεν ενεργούμε δραστικά θα μας προλάβουν τα επόμενα, που ευχόμαστε να μην είναι χειρότερα.

 

 

Αθήνα, 30/11/2016 

Προβλήθηκε 825 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.