Φορώντας μπουφάν, κασκόλ, σκουφάκια και γάντια έκαναν μάθημα τις τελευταίες ημέρες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στο Κούμανι, αφού οι δεξαμενές πετρελαίου ήταν άδειες και το καλοριφέρ δεν είχε δουλέψει ούτε μια ώρα.

Χθες, μην αντέχοντας το τσουχτερό κρύο μέσα στην τάξη, οι εκπαιδευτικοί με την παρότρυνση και των γονέων, έβγαλαν τα παιδιά στο προαύλιο για να… ζεσταθούν.

Σ’ ένα χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, όπου η θερμοκρασία είναι μονίμως 7 βαθμούς χαμηλότερη από τα πεδινά (χειμώνα και καλοκαίρι) και που κάθε χρόνο ο χιονιάς κάνεις την εμφάνισή του από νωρίς, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν επέτρεψαν την προμήθεια πετρελαίου.

Έτσι, αν και από τις αρχές Νοέμβρη στο σχολείο θα έπρεπε να τεθεί σε λειτουργία το καλοριφέρ, μέχρι χθες, 1η Δεκέμβρη, στην δεξαμενή δεν υπήρχε ούτε σταγόνα πετρελαίου, με αποτέλεσμα, να μην έχει λειτουργήσει ούτε για μια ώρα το καλοριφέρ.

«Γραφειοκρατικός ο λόγος της καθυστέρησης»

Χθες το μεσημέρι, λίγη ώρα μετά τη διαμαρτυρία των γονέων, έγινε μεταφορά μικρής ποσότητας πετρελαίου -ώστε να λειτουργήσει σήμερα το πρωί το καλοριφέρ- και γύρω στις 10.00 σήμερα, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Δεββές, επρόκειτο να γίνει η προμήθεια για το σύνολο της ποσότητας όχι μόνο στο σχολείο του Κούμανι αλλά και στα σχολεία των Δ.Ε Δίβρης και Λασιώνος.

Τέλος, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά για την «ταλαιπωρία» την οποία έχουν υποστεί τις τελευταίες ημέρες και καθησύχασε γονείς και μαθητές ότι το πρόβλημα λύθηκε και πως δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν για το υπόλοιπο του χειμώνα.

Μιλώντας στο zougla.gr η κα Μαραχώρη Ιωάννα, προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, επιβεβαίωσε πως τις τελευταίες ημέρες υπήρχε πρόβλημα θέρμανσης και έκανε λόγο για γραφειοκρατία, η οποία οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση παροχής πετρελαίου.

Ως αποτέλεσμα, όπως είπε, δάσκαλοι και μαθητές αναγκάζονταν το τελευταίο διάστημα να κάνουν μάθημα υπό αντίξοες συνθήκες, φορώντας κασκόλ και μπουφάν.

Η κα Μαραχώρη επιβεβαίωσε πως περίπου στις 11.00 σήμερα το πρωί μετέβη βυτιοφόρο στο σχολείο, το οποίο εφοδίασε με πετρέλαιο το σχολικό συγκρότημα.

patrisnews.com 

σχόλιο του Ηλιούπολη για όλους : Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και εμείς το χωριό. Θα έρθουμε σε επαφή με Κουμανιώτες στην Αθήνα για να βρούμε λύση για το χωριό μας και τα παιδιά μας.

Προβλήθηκε 2355 φορές
Ο καιρός την Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος.- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.