Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης ξεκίνησε επίσημη συνεργασία του Δήμου με την Φωτογραφική Λέσχη με σκοπό την λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου Ηλιούπολης που στεγάζεται επί της Λεωφόρου Ειρήνης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει την παροχή εγκαταστάσεων και εξοπλισμού και την κάλυψη των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων, κάθε είδους υλικοτεχνική υποστήριξη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την διάθεση έμψυχου εθελοντικού δυναμικού. Επίσης αναλαμβάνει την παροχή των ιστορικών αρχείων της πόλης που έχει στην κατοχή του.

Η Φωτογραφική Λέσχη, έχοντας από τον σκοπό της, την γνώση, την εμπειρία και το αρχειακό υλικό, αναλαμβάνει την λειτουργία και επιμέλεια του Εκθεσιακού Κέντρου, την διάθεση μελών της για την παρουσίαση των εκθεμάτων και ξενάγηση των επισκεπτών, την φύλαξη και την τήρηση βιβλίου εκθεμάτων, την παροχή ενημέρωσης και πληροφοριών στο κοινό, την διοργάνωση σχετικών προβολών, ομιλιών και διαλέξεων.

Η λειτουργία του Κέντρου θα εποπτεύεται από πενταμελή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμος με ειδικό εντεταλμένο υπάλληλο, ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. με εκπρόσωπό του, η Φωτογραφική Λέσχη με εκπρόσωπό της και δύο επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας με κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Έτσι, θεμελιώνεται μία ακόμη δράση του Δήμου Ηλιούπολης για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και για την ανάπτυξη συνείδησης εντοπιότητας και δεσμών καλής γειτνίασης των νέων γενεών, παράλληλα με την ανάπτυξη των υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 2443 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.