Βυζαντινή Συναυλία από το μουσικό σχήμα «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» στον Ιερό Καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Εντός των τειχών 19 Δεκεμβρίου 2016

Βυζαντινή συναυλία από το μουσικό σχήμα «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως

την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 7.30 το απόγευμα, Θα ακουστούν εκκλησιαστικοί ύμνοι του Δωδεκαημέρου, καθώς και κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Επίσης θα υπάρξει σύντομος σχολιασμός των ύμνων με παράλληλη προβολή κειμένων και εικόνων.

Το μουσικό σχήμα «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» αποτελείται από καταξιωμένους Ιεροψάλτες που κοσμούν τα αναλόγια διαφόρων Ναών καθώς και από μαθητές του Εργαστηρίου Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ως άνω Ιερού Ναου κ. Αθανασίου Δασκαλοθανάση.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΑΕΣΤΡΟΣ - ΜΟΥΣΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Ερμιόνη Αργολίδος.

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο και πήρε δίπλωμα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής με άριστα παμψηφεί. Είναι Πτυχιούχος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές χορωδίες των Αθηνών όπως του Θ. Βασιλικού του Φώτη Κετσετζή , στους Μαίστορες της Ψαλτικής Τέχνης.

Έχει εκδώσει ψηφιακούς δίσκους. Είναι υπεύθυνος του Μουσικού εργαστηρίου Βυζαντινής μουσικής του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως όπου αριθμεί τριάντα πέντε και πλέον μαθητές.

Έχει ιδρύσει μαζί με τον αδελφό του Πέτρο Δασκαλοθανάσης τη την χορωδία ΄΄ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ΄΄ η οποία δραστηριοποιείται με συναυλίες και εκδηλώσεις στο δήμο και σε ενορίες της Ηλιούπολης.

Έχει διατελέσει ως Πρωτοψάλτης σε διάφορους ναούς των Aθηνών. Τώρα διατελεί ως Πρωτοψάλτης στον Ιερό Καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως .

Από το Εργαστήριο Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως. 

Προβλήθηκε 1992 φορές

Hλιούπολη: Έπεσε μεγάλο ξύλινο δοκάρι ενώ έπαιζαν παιδιά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου

Στιγμές αγωνίας έζησαν γονείς και μικρά παιδιά το βράδυ του Σαββάτου (25/4) στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη, όταν μια μεγάλη ξύλινη δοκός από την υπερυψωμένη κατασκευή (πέργκολα) του χώρου αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος.

''Έφυγε'' ο Νίκος Αναγνωστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας της παράταξης του Δημήτρη Κιντή, κομμουνιστής μέλος του ΚΚΕ μέχρι τέλους, συνεπής αγωνιστής της γενιάς των φυλακίσεων και των εξοριών, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 χρόνων.