Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίας "Αγορά" την Παρασκευή ακόμα και σε 180 δόσεις και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ θα μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν στο Δημόσιο.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πως η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα λογίζονται ως δύο διαφορετικοί πιστωτές.

Όπως αποκαλύπτει η το δημοσίευμα της εφημερίδας αντίθετα, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό δόσεων για οφειλές προς ιδιώτες.

 

Όπως γνωστοποιεί η εφημερίδα για να ενταχθεί κάποιος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη του έως τις 31 Οκτωβρίου εφέτος, θα υποστεί φορολογικό και περιουσιακό «στριπτίζ» (φορολογικές δηλώσεις, κατάλογος εργαζομένων και αμοιβές, ακίνητα, μερίσματα κ.ά.) σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να αποκλειστούν από το «κούρεμα» χρεών οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Οι επιχειρήσεις κατηγοριοποιούνται ως προς το μέγεθος, ανάλογα με τον τζίρο και το ύψος της οφειλής. Από τον μηχανισμό εξαιρούνται οι μικροοφειλέτες με χρέη έως 15.000 ευρώ, αλλά και όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στους νόμους Κατσέλη και Δένδια ή στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Προβλέπεται, επίσης, ότι θα βγαίνουν εκτός ρύθμισης όσοι δεν καταβάλουν τρεις διαδοχικές ή πέντε συνολικά δόσεις σε έναν χρόνο, καθώς και όσοι αμελήσουν να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ ή δημιουργήσουν νέα χρέη στο Δημόσιο και δεν τα ρυθμίσουν.

 http://www.alfavita.gr

Προβλήθηκε 1800 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής