Ειδικοί μάς συμβουλεύουν για το πώς θα αποφύγουμε τις δυσάρεστες περιπέτειες με τα κατοικίδια τις γιορτινές ημέρες, φροντίζοντας απλώς για τη διατροφή και την ασφάλειά τους!

Κρατήστε τη μερίδα σε έλεγχο. Ναι, είναι περίοδος διατροφικών υπερβολών για μικρούς και μεγάλους, αλλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου το μέγεθος του ζώου μας όταν του σερβίρουμε φαγητό. Ένα τσιουάουα δεν θα φάει την ίδια ποσότητα μ' ένα λυκόσκυλο...

Οι διατροφικές υπερβολές δεν είναι αθώες, καθώς μπορεί να διαταράξουν το γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου ή της γάτας σας και να προκαλέσουν ακόμη και παγκρεατίτιδα. Aν το παρακάνετε την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φροντίστε να μειώσετε λίγο την ποσότητα που θα φάει το κατοικίδιό σας τις επόμενες ημέρες. Αν έχετε πολλά αποφάγια, δώστε και στους γείτονές σας για τα δικά τους κατοικίδια.

Λιχουδιές με μέτρο. Για να διατηρήσετε την υγεία του σκύλου σας θα πρέπει να θυμάστε ότι οι λιχουδιές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε ποσότητα το 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης του σκύλου σας.

Μην τους δίνετε κόκαλα. Όσο κι αν σας παρακαλάνε με το βλέμμα τους, πλησιάζοντας στο τραπέζι και κουνώντας την ουρά, μην ξεχνάτε ότι τα κόκαλα της γαλοπούλας είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τα κατοικίδιά σας. Σπάνε εύκολα και τα τρίμματά τους μπορούν να μπλοκάρουν ή και να διατρήσουν το έντερο του τετράποδου φίλου σας!

Προσοχή: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο προσελκύει την προσοχή των τετράποδων και πολύ συχνά αποτελεί πηγή ατυχημάτων. Φροντίστε ώστε να είναι καλά στερεωμένο. Μόλις ολοκληρώσετε τον στολισμό, παρακολουθήστε για λίγες ώρες τη συμπεριφορά του σκύλου ή της γάτας σας.

Πηγή: stogiatro.gr (το διαβάσαμε στο: www.zougla.gr)

Προβλήθηκε 1145 φορές
Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Ο καιρός την Πέμπτη 2 Μαϊου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.