Πάνε τα Χριστούγεννα, έρχεται η Πρωτοχρονιά, αλλά τα βιβλία για το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθημάτων του Ναυτικού Τομέα των ΕΠΑΛ δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία της χώρας!

Τα σχολεία, με εντολή μάλιστα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, αναγκάζονται να βγάζουν φωτοτυπίες, προκειμένου να γίνει στοιχειωδώς το μάθημα, γυρνώντας μας στην εποχή Διαμαντοπούλου.

Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο, μια και τρία μαθήματα της Γ' Λυκείου (για τα οποία τα παιδιά δεν έχουν ακόμα βιβλίο) είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα!

Δηλαδή, τα παιδιά σε λίγους μήνες θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή σε κάποια σχολή και από την αρχή της σχολικής χρονιάς κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες!

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β' τάξης ΕΠΑΛ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ δεν έχουν τα βιβλία:

ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ι, ΝΑΥΠΗΓΙΑ, ΜΕΚ (τομ. Α και Β), ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΛΟΙΟΥ, MARITIME ENGLISH (I και ΙΙ), ΙΜΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ κ.α., ενώ οι μαθητές της Γ' τάξης τα βιβλία των αντίστοιχων μαθημάτων ειδικότητας Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Τα μαθήματα δε ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ και ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ ΙΙ, είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, των οποίων η διδακτέα και εξεταστέα ύλη περιλαμβάνεται αποκλειστικά σε βιβλία εκδόσεων ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ.

 

Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση, που υποβαθμίζει κατάφωρα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες για "επιστροφή στην κανονικότητα" ήταν στάχτη στα μάτια γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών.

Αποδεικνύεται ότι το "true story" της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση μιας βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που, ανάμεσα στα άλλα, στερεί ακόμα και τα αυτονόητα από τους μαθητές και τα σχολεία.

Απαιτούμε την άμεση αποστολή των βιβλίων στα σχολεία, χωρίς άλλη καθυστέρηση!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ                ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

http://www.alfavita.gr

Προβλήθηκε 1377 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.