Πρόβλημα θέρμανσης του «Βιοκλιματικού» Γυμνασίου Καρέα

Στα πέριξ 17 Ιανουαρίου 2017

Το Βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα αποπερατώθηκε το 2013 με σύστημα μελέτη – κατασκευή (μικτό σύστημα δημοπράτησης όπου ο εργολάβος έχει την ευθύνη της μελέτης και της κατασκευής του έργου), με κονδύλια από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική του ΕΣΠΑ.

Ένα αρκετά φιλόδοξο έργο, ένα σχολείο με βιοκλιματικό σχεδιασμό, δηλαδή φιλικό προς το περιβάλλον και με χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, με φωτοβολταϊκά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του κ.α..

Όλα αυτά ήταν πολύ καλά, αλλά ουσιαστικά η θέρμανση του σχολικού συγκροτήματος ήταν προβληματική από κατασκευής, πιθανότατα λόγω λανθασμένων επιλογών στον σχεδιασμό του ηλιακού συστήματος καθώς δεν υπολογίσθηκε στη μελέτη η περίπτωση της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο δώμα του σχολείου έχουν τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες συνολικής επιφάνειας 151m2, με τη συλλεγόμενη θερμική ενέργεια από τους ηλιακούς συλλέκτες να μεταφέρεται σε θερμική δεξαμενή και από εκεί στα σώματα του καλοριφέρ.

Για να αντιμετωπισθούν οι περίοδοι μη ηλιοφάνειας υπάρχουν ηλεκτρικές αντιστάσεις όπου αναλαμβάνουν να θερμάνουν το νερό.

Σε περιόδους όμως όπου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή (π.χ. παγετός), οι ηλεκτρικές αντιστάσεις δεν επαρκούν, το νερό δεν θερμαίνεται, συνεπώς δεν υπάρχει θέρμανση στο σχολείο με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Για την οριστική λύση του προβλήματος η Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά, προσανατολίζεται στην τοποθέτηση καυστήρα με καύσιμο φυσικό αέριο.
 

Προβλήθηκε 1216 φορές

Τρόμος στην Αργυρούπολη: Οδηγοί τσακώθηκαν στον δρόμο - Ο ένας απείλησε τον άλλο με τσεκούρι και συνελήφθη

Ο 59χρονος οδηγός, κατόπιν διένεξης σε άλλο οδηγό στη συμβολή των Λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης, τον απείλησε επιδεικνύοντας του τσεκούρι και αποχώρησε.

Αργυρούπολη: Σύλληψη 17χρονου για ξυλοδαρμό και ληστεία διανομέα - Tαυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ανήλικοι

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη την περασμένη βδομάδα στην Ηλιούπολη όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο δράστες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία