Λήψη απόφασης σχετικά με την επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής» στις 10 Ιουλίου του 2013 στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο» επί τη ευκαιρία της δίκης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει για την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα που αφορά στην λήψη απόφασης σχετικά με την επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής» στις 10 Ιουλίου του 2013 στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο» επί τη ευκαιρία της δίκης, εκτός ημερησίας διατάξεως και κάλεσε τον κ. Δήμαρχο να το εισηγηθεί.

Στις 10 Ιουλίου του 2013 ο «Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Συνεργείο» δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής». Επί τη ευκαιρία της εκδίκασης της υπόθεσης στα πλαίσια της συνολικής δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το «Συνεργείο» λειτούργησε στην πόλη μας σαν χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων με άξονα τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικές, εικαστικές, μουσικές κλπ.), παραδόθηκαν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές αλλά και σε ενήλικους συμπολίτες μας και συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις με άλλους φορείς της πόλης μας.

Εξάλλου, η επίθεση έγινε ακριβώς την ώρα που μέσα στο χώρο παραδίδονταν μαθήματα αγγλικής σε παιδιά, τα οποία κινδύνεψαν άμεσα από την εγκληματικά επίθεση της Χρυσής Αυγής.

Σαν Δήμος δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες που κινδύνεψαν ή χτυπήθηκαν και να απαιτήσουμε την καταδίκη των δραστών της Χρυσής Αυγής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο
αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 65 και 67 του Ν. 3852/2010, το Ν. 3463/2006,
Ομόφωνα αποφασίζει:
1. Εγκρίνει την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος
2. Εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη στους συμπολίτες που κινδύνεψαν ή χτυπήθηκαν κατά την επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής», στις 10 Ιουλίου του 2013 στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο» και απαιτεί την καταδίκη των δραστών της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 4/2017 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο.
 

Προβλήθηκε 1269 φορές