Η κυβέρνηση κάνει λάθη αλλά προσπαθεί για το καλύτερο και όποιον δεν κάνει πράγματα, δεν κάνει λάθη. Και οι πρόσφυγες θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό γιατί έχουν πράγματα που δεν είχαν ούτε στα σπίτια τους.

Απεργία πείνας δεν έγινε αλλά ήταν μια "φτιαχτή" είδηση από δυο πολιτικές οργανώσεις.

Είναι μερικά, μόνο, απ’ όσα είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αψυχολόγητη κίνησή του να εμφανιστεί το πρωί της Δευτέρας (06.12.2017) στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Ο υπουργός χαρακτήρισε "ψευδή" την απεργία πείνας, κατηγόρησε μια συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση, την οποία δεν κατονόμασε, πως είχε κάνει το ίδιο και παλιότερα.

«Δυο μέρες η Ελλάδα ζει με μια ψευδή είδηση» είπε ο Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό». Και εκτός από τις ΜΚΟ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης γιατί αναμετέδωσαν την είδηση για την απεργία πείνας.

Και έστειλε μήνυμα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν εκεί: αν τους αρέσει. Αν δεν τους αρέσει, να φύγουν και να πάνε αλλού!

«Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος, μπορεί φύγει και να υποστεί τις συνέπειες. Ο νόμος ίδιος για τους Έλληνες και τους μετανάστες», τόνισε.

«Υπάρχει παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους», είπε και κατηγόρησε τους «λεγόμενους απεργούς πείνας», όπως τους χαρακτήρισε, πως απαγόρευσαν την είσοδο των φορτηγών με τα συσσίτια, πως εμπόδισαν πριν από μέρες ασθενοφόρο να παραλάβει πρόσφυγα για να τον μεταφέρει στη Βούλα και πως ενώ πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται πως τα παιδιά τους δεν πάνε σχολείο «είδατε τα σχολικά εδώ», σημειώνοντας αφενός «τα δικά σας τα παιδιά, δεν τα παίρνουν σχολικά» και πως όσα παιδιά δεν πάνε στα σχολεία της περιοχής, κάνουν μαθήματα μέσα στο Ελληνικό!

«Δηλώνω ότι κατανοώ απόλυτα τον πόνο και τη δυσκολία αυτών των ανθρώπων. Τον κατανοεί η κυβέρνηση και προσπαθεί» τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους».

Είπε επίσης ότι πήρε σήμερα στο Ελληνικό γιατί «μου ζήτησαν να βρεθούμε, έθεσα ως προϋπόθεση να ανοίξουν την πόρτα. Θα δω μια αντιπροσωπεία τους, δεν κατά πόσο είναι δημοκρατικά εκλεγμένη είναι, θα το διαπιστώσω στην πορεία».

Επεσήμανε δε ότι η σημερινή του παρουσία στο Ελληνικό ήθελε να στείλει ένα μήνυμα: «πονάμε τους φιλοξενούμενούς μας, προσπαθούμε με λάθη και αδυναμίες, με καλά πράγματα που αλλού ίσως και στα σπίτια τους δεν είχαν (!).

Συνεχίζουμε να τιμάμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την έννοια του πρόσφυγα και του μετανάστη στο πλαίσιο των νόμων του ελληνικού κράτους».

Ο Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε πως 30 άτομα έκαναν τα επεισόδια, ενώ «μέσα στη δομή υπήρχαν 500 άτομα που κάθονταν ήσυχα».

Κατηγόρησε τους αλληλέγγυους πως προσφέρουν «κακή υπηρεσία σε πρόσφυγες και μετανάστες» και όταν ρωτήθηκε για τον αστυνομικό που έχει καταγραφεί σε video να χτυπά ένα προσφυγόπουλο, ο υπουργός υποστήριξε πως δεν το είδε αλλά… είδε κάποιους που θέλησαν να γρονθοκοπήσουν τον ίδιο και τα ΜΜΕ δεν το αναφέρουν!

«Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, έχουν υποχρέωση να ζουν με το νόμο», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και σημείωσε ότι οι ελλείψεις δεν είναι λόγος για τέτοια περιστατικά.

Πηγή: www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 5525 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.