Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες την εξάρθρωση από την ασφάλεια της ν/α Αττικής οργανωμένης και με ειδικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων αποκλειστικά μάρκας Daihatsu, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά.

Το bloko.gr αποκαλύπτει φωτογραφίες με το ειδικό ηλεκτρονικό μηχάνημα το οποίο "φισάριζαν" πάνω στη μίζα, αυτό αντέγραφε τους κωδικούς κι ενεργοποιούσε τη μηχανή σα να γινόταν χρήση του κλειδιού.

Όπως έγνε γνωστό χθες από την ΕΛ.ΑΣ.

"Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, σε διάφορες περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικών.

Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους, ως προς τον εντοπισμό, την επιτήρηση του χώρου και την κλοπή των οχημάτων και διέθεταν ειδικό εξοπλισμό για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, εξοπλισμός για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων και ένα πιστόλι τύπου replica .

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί ένδεκα (11) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας και του Αλίμου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται."

Πηγή: bloko.gr 

Προβλήθηκε 1797 φορές