Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Στις 10 Ιουλίου του 2013 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής».

Με την ευκαιρία της εκδίκασης της υπόθεσης, στο πλαίσιο της συνολικής δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το «Συνεργείο» λειτούργησε στην πόλη της Ηλιούπολης σαν χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων, με άξονα τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικές, εικαστικές, μουσικές κλπ.), παραδόθηκαν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές - αλλά και σε ενήλικους πολίτες της Ηλιούπολης - και συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις με άλλους φορείς της πόλης.

Εξάλλου, η επίθεση έγινε ακριβώς την ώρα που μέσα στο χώρο παραδίδονταν μαθήματα αγγλικής γλώσσας σε παιδιά, τα οποία κινδύνεψαν άμεσα από την εγκληματικά επίθεση της Χρυσής Αυγής.

Σαν Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε, για άλλη μια φορά, την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που κινδύνεψαν ή χτυπήθηκαν και να απαιτήσουμε την καταδίκη των δραστών της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: www.alfavita.gr 

Προβλήθηκε 1136 φορές