Συντάκτης: Αφροδίτη Τζιαντζή (www.efsyn.gr)

Τι κι αν ο Γιώργος Πολύμερος, θεραπευόμενος του δημόσιου προγράμματος απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, είναι πάνω από 800 μέρες «καθαρός» από ουσίες και παρακολουθεί ανελλιπώς τις δραστηριότητες της ομάδας Κοινωνικής Επανένταξης του 18 ΑΝΩ στην οποία συμμετέχει...

Τι κι αν ο νόμος για τις εξαρτησιογόνους ουσίες (ν. 4139/2013) ορίζει ξεκάθαρα ότι αναστέλλεται η φυλάκιση όσων παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης, για αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Τι κι αν οι συνθεραπευόμενοι του Γιώργου νιώθουν ανάστατοι, «σχεδόν ακρωτηριασμένοι», όπως μας είπαν, καθώς από την περασμένη Παρασκευή λείπει από τις συναντήσεις τους «ένας από εμάς».

Οπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 ΑΝΩ και η γιατρός Κατερίνα Μάτσα, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης του 18 ΑΝΩ, ο Γιώργος Πολύμερος, 38 χρόνων, μέλος της Κοινωνικής Επανένταξης και μαθητής του σχολείου του 18 ΑΝΩ, κρατείται από τις 3/2/2017 αρχικά στο Α.Τ. Αιγάλεω όπου παρουσιάστηκε για να δώσει το ''παρών''όπως ορίζει δικαστική απόφαση.

Αργότερα του ανακοινώθηκε ότι θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να δικαστεί σε νέα δίκη, με κατηγορίες που αφορούν την εποχή που ήταν στη χρήση. Η αφορμή; Οτι μία φορά, το 2014, δεν είχε δώσει το «παρών» στο Α.Τ.

«Αυτή η ενέργεια βάζει σε κίνδυνο τη θεραπεία απεξάρτησης αυτού του νέου ανθρώπου, δημιουργεί κινδύνους υποτροπής και μ’ αυτό τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του» καταγγέλλει το 18 ΑΝΩ, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση του θεραπευόμενου.

Επισημαίνουν τον παραλογισμό, αντί η πολιτεία να επιβραβεύει, ως όφειλε, τις προσπάθειες, να τιμωρεί τους θεραπευόμενους με τέτοιες εκδικητικές πράξεις.

«Αυτοί που βρίσκουν το κουράγιο και παίρνουν την απόφαση να απεξαρτηθούν, βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν αμείλικτο κατασταλτικό μηχανισμό που διακόπτει τη θεραπεία τους και τη φοίτησή τους και τους οδηγεί στη φυλακή», σημειώνουν.

803 μέρες «καθαρός»

«Ολοι μας έχουμε χάσει τον ύπνο μας καθώς στο 18 ΑΝΩ ο ένας μας συμπληρώνει τον άλλο. Κρατάμε την καρέκλα του Γιώργου κενή, μέχρι να επιστρέψει κοντά μας», μας λέει συνθεραπευόμενός του, συγκλονισμένος.

«Αυτή τη στιγμή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής δεν βρίσκεται μόνο ο Γιώργος, αλλά όλοι εμείς που προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο, καθώς στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας», σημειώνουν τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης, απαιτώντας την απελευθέρωσή του.

«Ο Γιώργος σήμερα κλείνει 803 μέρες “καθαρός”. Αυτό που ζητά από όλους μας είναι αύριο να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά. Να δηλώσει 804 “καθαρός”, 804 ζωντανός, 804 μέρες ελεύθερος», καταλήγουν.

Να ευχηθούμε με τη σειρά μας να τις χιλιάσει και να λήξει αμέσως η άδικη προφυλάκισή του. 

Προβλήθηκε 1227 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. - Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. - Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.