Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης «Χοροέκφραση» παρουσίασε στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» την εκδήλωση με τίτλο «Ο Γύρος του Χρόνου σε 365 Μέρες» αφιερωμένη σε ήθη, έθιμα και χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μασσάρων Ρόδου «το Καμειρί» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Μηνάς» Κερατσινίου.

Η Κορίνα Θεοδώρου, Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αντιπρόεδρος του συλλόγου, μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, (πατήστε εδώ), τονίζοντας πως το γεμάτο θέατρο έδειξε πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην παράδοση, εκφράζοντας τη χαρά της που μεγάλο μέρος του κοινού ήταν νεαρής ηλικίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μασσάρων Ρόδου «το Κεμειρί» Παναγιώτης Μαστροσαββάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη «Χοροέκφραση» που μέσα από την εκδήλωση αυτή ήταν δυνατή η παρουσίαση εθίμων και χορών της Ρόδου, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως μέσα από το έργο του συλλόγου του διδάσκονται οι νεότεροι, ώστε να βρεθούν αντικαταστάτες για τη συνέχιση της διατήρησης των παραδόσεων.

Ο διδάσκαλος παραδοσιακών χορών Ιάκωβος Φτάκλας τόνισε πως η παράδοση της Ρόδου είναι ιδιαίτερα πλούσια με πολλούς χορούς, διαφορετικούς από περιοχή σε περιοχή, ενώ οι νέοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να τους μάθουν ώστε να συνεχίσουν την παράδοσή του νησιού τους.
 

Προβλήθηκε 2142 φορές

Ζωγράφου: Συνελήφθησαν δυο άνδρες με πάνω από 87 κιλά κάνναβη στην κατοχή τους

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από αστυνομικούς της Υ.Π.Π.Ι., εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι σε οδό στην περιοχή του Ζωγράφου να κατέχουν συνολικά 15 κιλά και 230 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) διαχωρισμένα σε 150 συσκευασίες με σκοπό την άμεση διακίνηση.

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».