Προβολή ντοκυμαντέρ «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού» στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Στα πέριξ 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα και το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία τους και στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας προσέγγισης και «ανοίγματος» στην σχολική κοινότητα της πόλης μας, διοργανώνει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στις 9.00 π.μ. την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας-ντοκυμαντέρ «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού» στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν μια καταπληκτική ταινία με άρτιο αποτέλεσμα τόσο από ιστορικής όσο και καλλιτεχνικής πλευράς και κατόπιν να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Οι συντελεστές της ταινίας, Λήδα Αρνέλλου (σενάριο- οργάνωση παραγωγής) Διδάκτωρ Επικοινωνίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Δημήτρης Πετάκος (σενάριο - σκηνοθεσία) Διδάκτωρ Επικοινωνίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών θα βρίσκονται μαζί μας ώστε απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών και να μοιραστούν σκέψεις και απόψεις για τα θεμελιώδη ερωτήματα που διακατείχαν ολόκληρη την ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού επιστήμονα, αλχημιστή, φιλόσοφου Ισαάκ Νεύτων.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η γνώση μεταδίδεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα όταν συνδυάζεται με το βιωματικό στοιχείο.

Το ντοκιμαντέρ «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού» έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα 5 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ:

"Βραβείο Κοινού" και "Βραβείο Ειδικής Μνείας" στο 10o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (ISFFA 2016).
“Award of Excellence” στο φεστιβάλ IndieFEST 2016 (California)
“Award of Excellence” στο φεστιβάλ Best Shorts 2016 (California)
“Award of Excellence” στο φεστιβάλ ImpactDOCS 2016 (California)
 

Προβλήθηκε 1095 φορές

Άγιος Δημήτριος: Οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες των γυναικών που εξέδιδε ο 42χρονος-  Η ανήλικη με τα 10 ραντεβού και οι βασανισμοί της εγκύου

Ο 42χρονος μαστροπός απειλούσε νεαρή κοπέλα ότι θα βλάψει τις γάτες της, εκμεταλλευόταν την ευαλωτότητα των θυμάτων του και τα εξανάγκαζε να πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες πορνό και να συνευρεθούν με τον ίδιο αλλά και με πελάτες

Θρίλερ στον Νέο Κόσμο: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε διαμέρισμα και διπλά τους μια καραμπίνα - Η γυναίκα έχει πυροβοληθεί στον θώρακα

Νεκροί βρέθηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο το βράδυ της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου με την γυναίκα να βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση.