Στην τέταρτη θέση της κατάταξης του Δείκτη Εξαθλίωσης που καταρτίζει το Bloomberg βρίσκεται η Ελλάδα, όταν στην πρώτη θέση του Δείκτη βρίσκεται η Βενεζουέλα, για τρίτη χρονιά στη σειρά.

Ο εν λόγω δείκτης καταρτίζεται με βάση τις προοπτικές που υπάρχουν για τον πληθωρισμό και την ανεργία σε κάθε χώρα.

Κι αν η Βενεζουέλα βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, στην τελευταία βρίσκεται η Ταϊλάνδη, σε μεγάλο βαθμό λόγω του μοναδικού τρόπου με τον οποίο υπολογίζεται η απασχόληση στη χώρα, σημειώνουν οι συντάκτες του Bloomberg.

Η Βενεζουέλα συγκεντρώνει σχεδόν 500 πόντους και έρχεται πρώτη με διαφορά.

Ενδεικτικά, δεύτερη έρχεται η Νότια Αφρική, με 32,2 πόντους, τρίτη η Αργεντινή με 30.9 και στην τέταρτη θέση -και πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες- η Ελλάδα, με 23,2.

Η Ελλάδα, μάλιστα, αύξησε τους πόντους της σε σχέση με πέρυσι, όταν η «επίδοσή» της ήταν στο 22,7, αν και παρέμεινε σταθερή στην τέταρτη θέση. 

πηγή: www.zougla.gr

Προβλήθηκε 1079 φορές
Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε πτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24), έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.

Ο καιρός την Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος.- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.