Στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στις 23.3.2016 η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και εισηγήτρια στο νομοσχέδιο «Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών - Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις» εξήγησε, ότι η θετική στάση του κόμματός της όσον αφορά στην ενσωμάτωση της παραπάνω οδηγίας εδράζεται στο ότι η συνδεσιμότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση για το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας και δεύτερον στο ότι η Νέα Δημοκρατία ως το κόμμα, το οποίο έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα μπορούσε να είναι ιδεολογικά αντίθετη.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προ «πολιτικής του κυβίστησης» εποχή ψήφιζε αρνητικά στην Κοινοτική Νομοθεσία.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κα Ασημακοπούλου εξήγησε, ότι καταψηφίζει το κόμμα της τις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου, διότι αποτελούν φωτογραφικές διατάξεις για την τακτοποίηση ημετέρων, καθώς και ρυθμίσεις που κατατείνουν στην ευκαιριακή ανάληψη καθηκόντων και σε απευθείας αναθέσεις από τον Υπουργό.

Το βασικό πρόβλημα, σημείωσε εμφατικά η κα Ασημακοπούλου, είναι ότι ο κ. Παππάς έχει παρατήσει στην τύχη του το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο.

Οι ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, τόνισε η κα Ασημακοπούλου, για την Εθνική Ψηφιακή Πολιτική, για τα εγκεκριμένα έργα πληροφορικής, για τη μετάβαση στα συστήματα 5G, για την υλοποίηση του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ II και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΡΤ παραμένουν αναπάντητες ως προς την ουσία τους.

Δριμεία κριτική άσκησε επίσης η Τομεάρχης στην Κυβέρνηση για την καθυστέρηση που επιδεικνύει στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την κατηγόρησε για ιδεοληψία και ανικανότητα.

Αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Ασημακοπούλου, αν αντιλαμβάνονται στην Κυβέρνηση το κόστος, που επιφέρει η καθυστέρηση στον τόπο καθώς η χώρα βυθίζεται ξανά σε ύφεση, η ανασφάλεια έχει επιστρέψει στην οικονομία και οι άνεργοι αυξάνονται και γι’ αυτό ζήτησε απάντηση από τον κ.Παππά, τον οποίο χαρακτήρισε «alter ego» του κ.Τσίπρα, σχετικά με το αν θα κλείσει η αξιολόγηση.

Αναφερόμενη στην απόφαση Εισαγγελέα με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η καταγγελία του πρώην Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε σχέση με τη Digea η κα Ασημακοπούλου είπε: «Το οικοδόμημα της κυβέρνησης και το δικό σας για το δήθεν σκάνδαλο της Digea έπεσε στο κενό. Επειδή οι Ανεξάρτητες Αρχές στέκονται εμπόδιο στην καθεστωτική νοοτροπία σας, επιχειρείτε είτε να τους αφαιρείτε αρμοδιότητες είτε να συκοφαντείτε τα μέλη τους.».
 

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Βουλευτής Π.Ε. Β΄ Αθηνών

 Υπεύθυνη στον Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

 

Email: [email protected]www.asimakopoulou.gr

Προβλήθηκε 608 φορές
Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης που δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο εφοπλιστής, Ιάκωβος Τσούνης, που πρόσφατα δώρισε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, απεβίωσε στις 15.30 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου νοσηλευόταν.

Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε ηλικιωμένους στην Αττική

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής...

Κορονοϊός: Επιπλέον μέτρα στον οικισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσου, αποφασίστηκε η κήρυξη του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα έως και την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 6 π.μ.