ς Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό έχει οριστεί η 2 Απριλίου, με σκοπό την ενημέρωση, τη γνώση και την επαφή της κοινωνίας με τα άτομα τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών φορέων και οργανώσεων, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Α' Εφορία Αρχαιοτήτων, αποφάσισε και φέτος να φωταγωγήσει την Πύλη του Αδριανού στο μπλε χρώμα, όπως ακριβώς κάνει και η Autism Europe.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα φωτιστούν με μπλε χρώμα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Δημαρχείο Ιωαννίνων αλλά και η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα.

Την ίδια στιγμή, η ΕΕΠΑΑ διοργανώνει ημερίδα για τον αυτισμό, με ελεύθερη είσοδο, με στόχο την συμμετοχή εκτός των ειδικών, των οικογενειών αλλά και των ίδιων των ατόμων με αυτισμό.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, 10:00-14:00 την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. 

 

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 1002 φορές

Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες εργαζομένων - Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, καθορίστηκαν οι κατηγορίες των ευπαθών ομάδων εργαζομένων.

Αναποτελεσματική η θερμομέτρηση σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα

Η θερμομέτρηση και οι άλλες μέθοδοι ελέγχου του κοινού σε αεροδρόμια, σχολεία και γενικά σε δημόσιους χώρους, όπως η καταγραφή των συμπτωμάτων και του ταξιδιωτικού ιστορικού, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.