Επισκευάζονται όλες οι Παιδικές Χαρές της Ηλιούπολης

Εντός των τειχών 31 Μαρτίου 2017

Ολοκληρώνεται ο στόχος της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης για την συντήρηση και πιστοποίηση όλων των Παιδικών Χαρών του Δήμου.

Ήδη ανακαινίστηκαν και συντηρήθηκαν 21 από τις 31 συνολικά Παιδικές Χαρές που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου.

Πλατεία Ανεξαρτησίας

Το πρόγραμμα ανακαίνισης και πιστοποίησης των Παιδικών Χαρών εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου για φιλικές και ασφαλείς γειτονιές.

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία υπαίθριων δημόσιων χώρων, που θα προσελκύουν και θα παρακινούν τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, να κινηθούν και να συναντήσουν τους συμπολίτες τους.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα παιδιά. Η Δημοτική αρχή καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια να βγουν τα παιδιά από τα διαμερίσματα, να ασκηθούν, να συναντήσουν τους φίλους τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να παίξουν αμέριμνα.

Αμέριμνα σημαίνει με ασφάλεια.

Σε όλες τις Παιδικές Χαρές της Ηλιούπολης αντικαθίστανται όλα τα φθαρμένα όργανα με άλλα σύγχρονων προδιαγραφών ασφάλειας και παιδαγωγικής.

Παϊκου και Πινδάρου

Διαμορφώνονται οι χώροι έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και λειτουργικοί. Αντικαθίστανται τα επικίνδυνα υλικά με νέα ασφαλούς χρήσης.

Έτσι, προχωράει το πρόγραμμα πιστοποίησης των Παιδικών Χαρών ώστε τα παιδιά μας να κινούνται μέσα σ’ αυτές με ασφάλεια και οι γονείς να νιώθουν ήσυχοι για το παιχνίδι και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών τους.

 

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης  

σχόλιο δικό μας: περισσότερες φωτό από τις παιδικές χαρές εδώ

Προβλήθηκε 3705 φορές

Μιά διαδικτυακή καταγγελία για προβλήματα στο 4ο Γ.Ε.Λ. Ηλιούπολης

(Κατερίνα Μπούνου) Ο δήμος Ηλιούπολης ζήτησε, απο 2/9 να τον πληροφορήσουμε για το πλήθος των τμημάτων και το πλήθος των αιθουσών διδασκαλίας που διαθέτουμε προκειμένου τα όποια ζητήματα να αντιμετωπίσουν νωρίς. Έτσι νόμιζα εγώ; έτσι νόμιζα.