Στην ανάγκη της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που χρειάζεται ο Καλλικράτης, αναφέρθηκε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Ηλιούπολη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Είναι κορυφαίο θέμα για την κυβέρνηση ο νόμος για την εκλογή των αιρετών», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση προσφέρεται για συνθέσεις και πιστεύω ότι η απλή αναλογική είναι μια μικρή επανάσταση».

Ταυτόχρονα ο Π. Σκουρλέτης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ την οποία χαρακτήρισε «βαποράκι συμφερόντων» για το σχέδιό της αναφορικά με τη ΔΕΗ.

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι πάρα πολλές αναλύσεις και ρεπορτάζ είναι ψευδείς ειδήσεις και αναρωτήθηκε εάν έγιναν από την κυβέρνηση όλα όσα έπρεπε να γίνουν για να μπουν κανόνες στο τοπίο των ΜΜΕ: «Πρέπει να εξετάσουμε αν χειριστήκαμε καλά το θέμα των ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν έχουμε καταφέρει να ανατρέψουμε την πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως εκτίμησε ότι «είμαστε σε μια οριακή στιγμή, οι δανειστές έρχονται με σκληρές προτάσεις. Επιθυμούμε βιωσιμότητα όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, δεν μπορούμε να δεχτούμε η εργασία να γέρνει. Δεν υπάρχουν βεβαιότητες αν θα τα καταφέρουμε, έχουμε βεβαιότητες για τις προθέσεις μας, είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Δεν θα φτιάξουμε όμως το δικό μας αριστερό success story».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά εκτίμησε ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποπληρωμή του χρέους αλλά επιθυμεί την αλλαγή της Κοινωνίας για αυτό δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να πει ότι αυτό το πρόγραμμα είναι δικό μας και για αυτό δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε.

«Πάνω από όλα η έναρξη μας πρέπει να είναι ο μετασχηματισμός της Κοινωνίας, πρέπει πάντα να οραματιζόμαστε από τις αξίες της Αριστεράς. Δεν θα βολευτούμε ποτέ σε μια μίζερη διαχείριση των μνημονίων, θα είμαστε πάντα η Αριστερά της εποχής μας», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ερωτηθείς για την ανεργία είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό αλλά πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση για τους πενηντάρηδες όπου εκεί δεν υπάρχει και προοπτική, υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ενδεχομένως η αποκλιμάκωση της ανεργίας καθυστερεί όπως και η ανάπτυξη και όχι μόνο επειδή δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση αλλά και λόγω των μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοστεί.

http://www.aftodioikisi.gr 

Προβλήθηκε 986 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.