Με ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και μια σπουδαία καλεσμένη, την Μαρία Φαραντούρη, γιορτάζονται τα φετινά "Παναγούλεια", στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου 2017.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 12-5-2017 - Αμφιθέατρο 1ου Γυμνασίου - Λυκείου (Στρογγυλό)
Ώρα 21.30:

Μουσικοθεατρική Παράσταση

"Λίγα γαρύφαλλα"

Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο από τον Τομέα Χορού του Δήμου Αγίου Δημητρίου, βασισμένο στα βιβλία της Οριάνας Φαλάτσι « Ένας Άνδρας, μια Ιστορία» και «Γράμμα σ ένα παιδί που δε γεννήθηκε ποτέ», σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Λοΐζου. Η Οριάνα Φαλάτσι, διάσημη Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας, γνωστή για την εκρηκτική σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη εμπνεύστηκε από εκείνον μεγάλο μέρος του συγγραφικού της έργου.

Η Σχολή Χορού του Δήμου Αγ. Δημητρίου έχει μία ιστορία εικοσαετίας και λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντορίνας Καλεθριανού από το 1999 έως και σήμερα, ενώ διδάσκουν πτυχιούχοι δασκάλες ανωτέρων επαγγελματικών σχολών χορού.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι:
Ντορίνα Καλεθριανού (Καλλιτεχνική Διευθύντρια Δημ. Σχολής Χορού), η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες.
Κώστας Καραμάνος (καθηγητής Δημ. Ωδείου) στο πιάνο
Ίλια Ηλιοπούλου (καθηγήτρια Δημ. Ωδείου ) στο τραγούδι
Χορεύουν οι καθηγητές χορού της Δημοτικής Σχολής Χορού, Άννα Κίσκλα και Ελένη Χατζή και οι μαθήτριες της Σχολής Νατάσα Χρήστου, Μαρκέλα Κουτρουμάνου και Κλειώ Σκιαδά.

Σάββατο 13-5-2017 - Πλατεία Παναγούλη
Ώρα 21.00:

Συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη

«Όλα αρχίζουν Ξανά» ονομάζεται η εκδήλωση και είναι αφιερωμένη σε μεγάλους συνθέτες. Μαζί της οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης.

Κυριακή 14-5-2017 - Δημαρχείο
Ώρα 9.00:

Ειρηνοδρομία

Ένα μεγάλο αθλητικό δρώμενο ενταγμένο στις εκδηλώσεις «Παναγούλεια». Ένας μεγάλος αγώνας για την Ειρήνη. Αθλητές και αθλήτριες, πολίτες, μικροί και μεγάλοι διεκδικούν τη νίκη στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Πρόκειται για αγώνες δρόμου 1000 μ, 2,5χλμ, 5 χλμ και 10χλμ, αλλά και αθλητικά δρώμενα μπροστά από το Δημαρχείο με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί η Διαδρομή Ευαισθησίας ΑΜΕΑ 1χλμ.

Η ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, κάνοντας κάλεσμα σε αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.

Κυριακή 14-5-2017 - Πλατεία Παναγούλη
Ώρα 21.00:

Συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου

Τα Παναγούλεια 2017 ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου και του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Δημητρίου, με τίτλο « Άνοιξη Γιέ που Αγάπαγες».

Συμμετέχουν: Δημήτρης Λογαράς (τραγούδι), Δημοτικό Ωδείο: Παιδική και Μεικτή Χορωδία, Κιθαριστικά Σύνολα, Μέλη της Δημ. Φιλαρμονικής. Διεύθυνση Χορωδιών: Κώστας Καραμάνος Πιάνο: Εμανουέλα Μασλάροβα. 

http://edostonoto.blogspot.gr/

Προβλήθηκε 1417 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.